Princip soutěže je jednoduchý. Fanoušci mohou svému týmu prostřednictvím webových stánek McDonald's Cupu posílat vzkazy v podobě textových zpráv, fotografií či videí. Za každý takový vzkaz získávají družstva body a vítězem se stane to, které jich nasbírá nejvíce. Odměny jsou lákavé. Hraje se například o letní fotbalový kemp pro celé mužstvo, vstupenky na vybrané utkání českého národního týmu nebo kameru GoPro 5.

Vítězové 21. ročníku McDonald's Cupu navštívili zápas Borussie Dortmund
Vítězové McDonald's Cupu navštívili zápas v Dortmundu. Setkali se i s Daridou

Zájem je velký a proto je lepší začít co nejdříve. „Od prvního dne, kdy jsme vyhlásili nový ročník McDonald's Cupu, přibývaly na stránkách soutěže Srdcem spolu nejen registrace škol, ale i podpůrné vzkazy,“ říká ředitelka PR společnosti McDonald's pro Česko a Slovensko Zuzana Svobodová. „Na ceny totiž mohou dosáhnout opravdu všichni a vloni se o ně strhl lítý boj.“

Zdroj: McDonald's Cup

McDonald's Cup.Zdroj: DeníkV minulém ročníku mělo největší podporu svých fanoušků družstvo ze základní školy Smetanova v Lanškrouně. Odměnou byl dětem výlet na utkání českých fotbalistů s výběrem Slovenska. „Těšil jsem se až moc hodně. Ani jsem nemohl skoro mluvit,“ popsal svou radost jeden z malých chlapců.

„Když se ve škole dozvěděli, že se pojedou podívat na zápas Česka proti Slovensku, byli nadšení. Atmosféra se jenom stupňovala, jak jsme se blížili do Prahy a Edenu,“ potvrdil učitel David Tuček. „Myslím si, že si to kluci užívají, že je na nich vidět, že mají radost, a o tom to je.“

Michal Kovář a Zdeněk Šenkeřík
Kopal za Sigmu i v Thajsku. Baví Kováře trénování dětí?

Aktuální ročník populárního turnaje byl rozehrán vloni v září na více než čtyřech tisícovkách základních škol. Ty nejúspěšnější fotbalové týmy se v průběhu roku kvalifikují na republikovou úroveň, kde zabojují o účast ve finále.

Pro účastníky turnaje jsou stejně jako v předchozích ročnících připraveny hodnotné odměny. Hlavní cenou pro vítěze 22. ročníku je zájezd na domácí zápas italského velkoklubu AC Milán, který se uskuteční na stadionu San Siro s kapacitou přibližně 80 tisíc diváků.

Veškeré informace o turnaji a registraci najdete také na oficiálních stránkách www.mcdonaldscup.cz.

Výsledky 21. ročníku McDonald’s Cupu: 1. místo - ZŠ Klegova, Ostrava, 2. místo - ZŠ Sever, Hradec Králové, 3. místo - ZŠ Heyrovského, Olomouc, 4. místo - ZŠ Březové Hory, Příbram, 5. místo - 33. ZŠ Plzeň.

Fotbalová rozlučka Tomáše Rosického
Hráči McDonald´s Cupu se zúčastnili rozlučky Tomáše Rosického. Co jim vzkázal?