„Chceme venku uspět,“ říká odhodlaně nový trenér Hanácké Slavie Bronislav Červenka.

Jan Flachbart během silvestrovského derby
Jan Flachbart: Totální fotbal v divizi? Ne, využijeme dravost mládí

Kroměříž jarní část sezony nezvládla, ale s návraty středopolaře Tomáše Oklešťka a kanonýra Jana Silného chce znovu útočit na nejvyšší příčky. „Postupové cíle nemáme, ale chceme hrát v tabulce co nejvýš,“ přiznává Červenka. „Záležet bude na tom, jak budeme k zápasům přistupovat a jak se nám bude dařit,“ přidává bývalý ligový fotbalista.

Moravský celek v létě kromě dvou zmiňovaných opor získal také Prajzu ze Slovácka, Hirsche z Prostějova, brankáře Flodra z Brna a Martina Mlýnka ze zlínské juniorky. Uspěl také Ukrajinec Vlado Marčuk. „Věřím, že jsme na sezonu dobře připravení. Snažili jsme se vytvořit kádr, který bude pro všechny týmy ve třetí lize bojovným soupeřem,“ říká Červenka.

Otrokovice s posilami

V letní přestávce se posílily i Otrokovice. Nový trenér Viktorie Michal Hubník může počítat se službami Marka Šichora, Jana Hladíka nebo Jana Šohaje. Bývalý ligový útočník, který přišel do Viktorky po skončení minulé sezony z Valašského Meziříčí, navíc v předkole MOL Cupu nemohl počítat se třemi posilami. Kromě Skwarczeka Otrokovicím scházeli ještě Kaizr a Markovič.

Peter Očovan (vpravo) se vrací do Libiše, tým převezme jako trenér.
Peter Očovan: Zranění? Uvědomil jsem si, že fotbal pro mě končí

Všechny posily by měly dres Viktorky navléknout v úvodním mistrovském duelu proti Líšni.

Uherský Brod hlásí šest nováčků

Kouč Uherského Brodu Martin Onda může v novém ročníku počítat hned s šesti novými tvářemi. Do mateřského klubu se z Bojkovic vrátil Marek Kúdela, z Hulína ke konkurenci zamířili brankář Dostál a hráči do pole Malenovský s Hradilem, otrokovický Chwaszcz a Blanař z Kroměříže. „Všechny kluky jsem před pár lety trénoval ve zlínské devatenáctce,“ připomíná kouč Uherského Brodu Martin Onda.

Orlová se chce vrátit do kraje.
Orlová chce přebor zpět. Schimke: Kdybych nevěřil, nejdu do toho

Hulín přišel o opory

Oslavy 85 let fotbalu v Březové nad Svitavou.
Předseda Březové Mrázek: Sponzor? Chceme jít cestou vlastních hráčů

Mládí ve Valmezu

Jednoduché to v MSFL nebude mít ani Valašské Meziříčí. Trenér Ondřej Gazdoš totiž bude sázet na mladé hráče. Tým je postaven na mnoha odchovancích a hráčích dorosteneckého věku.

Okresní přebor: Lobkovice (v zeleném) - Hořín
Hořínský fotbal slaví devadesátiny. Výročí připomene turnajem

„Chtěli bychom hrát rychlý a agresivní fotbal, který by mohl být atraktivní i pro diváky. Tabulkové postavení těžko odhadovat. Vznikl nový tým, který se postupně sehrává. Věřím však, že budeme konkurenceschopnější než na jaře,“ říká Gazdoš.

Posilami jsou hlavně hráči z juniorky Slovácka Pospíšil a Pěnička, talenti ze Zlína Matyáš a Michálek nebo Pobořil z Olomouce. „Kádr by mohl být doplněn ještě o jednoho až dva zkušenější hráče, ale námi oslovené se získat nepodařilo. Uvidíme, zda se ještě nějaká možnost naskytne,“ nechává otevřená zadní vrátka kouč Valašského Meziříčí, které startuje sezonu doma s Hlučínem.

OSLAVY. Mladí fotbalisté Baník slaví velký triumf. Ambasadorem mezinárodního turnaje Zlatý kahan byl Radek Slončík (vpravo).
Baník uspěl na nejlepším "Kahanu" v historii, předčil i týmy z Británie