S bleskovou gratulací přispěchal bývalý reprezentační útočník a kanonýr mateřského Baníku Václav Svěrkoš. „Vítej doma,“ napsal na tvém twitterovém účtu účastník Eura 2008 a momentálně hráčský agent.

V tu chvíli ještě oficiálně zpráva médii neproběhla, a tak někteří diskutující pod příspěvkem chtěli potvrzení zprávy. „Takže to je pravda? Opravdu je to tak?“ vyptávali se.

„To je vtip Venco nebo real?“ dotázal se další netrpělivý fanoušek. „Měl jsem tušení,“ reagoval se smajlíkem evidentně dobře informovaný Svěrkoš.

O své pocity z příchodu Vrby se podělil třeba také Ondřej Novotný, šéf Oktagonu MMA a velký fanoušek ostravského Baníku.

„Tož vitaj trenére. Ani nevíte, jak moc Vám držím palce. Teď jste náš a teda i můj,“ napsal na svém oficiálním twitterovém účtu Ondřej Novotný.

„Tohle je nejlogičtější varianta. Myslím, že v novém angažmá pookřeje,“ nechal se slyšet na sociálních sítích Petr Svěcený, televizní moderátor, který mimo jiné uvádí na O2 TV Sport oblíbený pořad Tiki-Taka.

Zpráva o tom, že se Vrba po konci ve Spartě vrací po osmnácti letech do Baníku, zaznamenali také v sousedním Polsku.

„Pavel Vrba je vynikající trenér. Z jiné kategorie než ti, kteří pracovali a pracují v Polsku,“ uvedl na svém twitterovém účtu novinář Stefan Bielański, který píše doma v Polsku pro prestižní italský deník La Gazzetta dello Sport.