„S trenérem Romanem Skuhravým jsme měli jedinečnou dohodu, a to, že spolupráci může kdykoliv ukončit na základě rodinných důvodů. Na začátku týdne nás požádal, zda by ji mohl využít. My jsme jeho požadavku vyhověli“, řekl předseda představenstva SFC Opava Marek Hájek.

Roman Skuhravý o svém konci v Opavě exkluzivně pro Deník

Zdroj: Deník / Brhel Roman, Šimek Jan

„Spolupráce s trenérem Roman Skuhravým byla pro náš klub velkým přínosem a vyústila v postup do nejvyšší soutěže. Více tuto záležitost již nebudeme komentovat. Další a bližší vyjádření jsou věcí trenéra Skuhravého,“ doplnil klubový boss.

Oslava SFC Opava
Opava sestřelila Frýdek a vyhrála druhou ligu
SFC Opava
OBRAZEM: Fotbalisté spolu s fanoušky Slezského FC oslavili postup do ligy

Podle informací Deníku přišel trenér za klubovým vedením v pondělí.

Roman Skuhravý o svém předčasném konci hovořil už po utkání v Jablonci.

„Hráčům jsem řekl, že pokud zápas nezvládneme, skončím. Asi mě mají rádi, když vyhráli,“ hovořil na pozápasové tiskové konferenci.

Trenér Ivan Kopecký - Ilustrační foto.Zdroj: Deník / Jaroslav LoskotOpava na danou situaci musela zareagovat. Ve hře byli tři kandidáti. Jejich okruh se brzy zúžil na dva, a to Radima Kučeru a Ivana Kopeckého, nakonec zvítězila varianta číslo dvě.

„Oba trenéři měli své pro a proti. Nakonec jsme se rozhodli angažovat Ivana Kopeckého. Stejně jako Roman Skuhravý neměl vazby na zdejší prostředí. Prošel si ligou jako hráč i trenér. Věřím, že jsme sáhli správným směrem,“ podotkl generální manažer SFC Opava Alois Grussmann.

Zajímavostí je, že Ivan Kopecký byl nedávno v opavském klubu na stáži. Realizační tým zůstává bez změn. Asistentem Ivana Kopeckého bude Josef Dvorník, vedoucím týmu Jaroslav Rovňan a gólmany bude mít dál na starosti Michal Kosmál.

Roman Skuhravý.
Roman Skuhravý: Kdybychom neuspěli, skončím