Po březnové premiéře to byl pro gólmana Slovácka druhý reprezentační zápas v kariéře. Dá se čekat, že o odchovance tasovického fotbalu bude zájem z věhlasnějších klubů. Sám gólman zatím tyto spekulace vyvrací. „O ničem nevím, jsem ve Slovácku maximálně spokojený. Máme skvělou partu, skvělé fanoušky, takže teď není důvod odcházet,“ hlásil přímo z rakouského Kaprunu, kde byla reprezentace U21 na soustředění.

Pavel Hoftych
Nový kouč libereckých fotbalistů Hoftych: Slovan je zajímavá značka

V rámci soustředění jste odehráli dva přípravné zápasy. Chytal jste proti Rusku, vyhráli jste 1:0. Jaký to byl z vašeho pohledu zápas?
Velmi náročný, Rusové byli velmi technický a vyspělý tým. Hned v úvodu jsme přežili jejich velkou šanci a postupně jsme se dostávali do zápasu. Podali jsme skvělý týmový výkon a zaslouženě vyhráli.

Zápas jste odchytal s nulou, to je další plus. Vedete si statistiku zápasů bez inkasované branky?
Nula vzadu vždycky potěší, v nároďáku to byla druhá. V lize jich bylo myslím deset.

Na soustředění jste byli tři gólmani. Je v reprezentaci větší konkurence než v lize? Jak to vnímáte?
Konkurence je a vždycky bude. Je jedno, jestli jste v klubu nebo v nároďáku. Z mého pohledu se nic nemění, pořád chci dokázat, že já budu ten, kdo bude stát v bráně.

Václav Pilař
Václav Pilař: Vím, že Olomouci něco dlužím. Pokusím se jí vše splatit

Soustředěním se vám prodloužila sezona a zkrátila dovolená. Nevadí vám to?
Reprezentovat svoji zem je vždycky pro každého sportovce splněným snem a já nejsem výjimka, takže jsem rád, že se mi prodloužila sezona. Kratší dovolená mi vůbec nevadí, raději trénuju s týmem než sám. Nějaké volno bude, hned po soustředění odjíždím na týden k moři do Chorvatska.

Chytat v lize byl můj sen

Od října jste ve Slovácku gólman číslo jedna. Dostal jste se do reprezentace. Se sezonou musíte být spokojený. Je to tak?
Jasně, jsem. Začal jsem chytat v lize, což byl už od malička vždycky můj sen. Najednou jsem se dostal i do reprezentace… kdyby mi tohle někdo řekl před rokem, asi bych mu úplně nevěřil, že to tak dopadne.

Na který zápas v uplynulé sezoně nejraději vzpomínáte?
Určitě první ligový start v Plzni, na stadionu byla skvělá atmosféra a takový debut jsem si vždycky přál. Ještě rád vzpomínám na zápas v Příbramí kde jsme po dlouhé době vyhráli a udrželi nulu vzadu.

Fotbalový obránce Adam Hloušek
Posila Viktorie Adam Hloušek: Když se ozvala Plzeň, už jsem nic jiného neřešil

V sezoně jste zažil i méně vydařený zápas v Teplicích. V dalších kolech vás trenér podržel. Jak jste to cítil?
Bohužel někdy se stane, že se zápas nepovede. Důležité je se z toho co nejrychleji oklepat a jít dál. Pro mě to byla další zkušenost, která mě posunula dál.

Býváte před zápasem ještě nervózní?
Lehká nervozita tam bývá, ale jakmile začne zápas, tak to ze mě spadne a soustředím se jenom na utkání.

Před rokem jste byl pro většinu fanoušků neznámý hráč. Najednou jste v klubu jednička, chytáte v reprezentaci. Změnilo vás to?
Nemyslím, že bych se úplně nějak změnil. Pořád jsem ten kluk, co se chce zlepšovat a být lepší než ostatní. Je jedno, jestli jsem chytal za juniorku nebo za áčko, pořád chci dokazovat, že si zasloužím chytat a zlepšovat se.

Jiří Neček
Látal už má v Sigmě asistenta. S Nečkem zažil úspěch i neshody

Díky výkonům v lize jste se dostal do reprezentace. Objevila se nabídka z věhlasnějšího klubu?
O ničem nevím. Jsem ve Slovácku maximálně spokojený, máme tu skvělou partu, skvělé fanoušky, takže teď není důvod nikam odcházet.

Petr Čech využíval v přípravě doplňkové sporty, například pingpongový rotoped. Jak jste na tom vy?
Zahraju si tenis, plážový volejbal nebo si rád zaplavu.

V pátek začíná Slovácku příprava na novou sezonu. Jaká bude?
Už se těším. Chceme být lepší než minulý rok a dostat se minimálně do první desítky.

Pavel Vrba
Vrba na prvním tréninku Plzně: Kádr jsme posílili velice dobře