„Jsem opravdu nadšený, že jsme se domluvili právě se Spartou a Olomoucí. Letenské vedení nám v případě zápasu s Bulharskem vyšlo maximálně vstříc a v situaci, kdy ústřední roli v národním týmu hraje například Bořek Dočkal, věřím, že si i ryze letenští fanoušci přijdou na své.

Roman Procházka
Tři zlaté body vystřelil Plzni Roman Procházka

Olomouc nás zase o pořadatelství požádala sama a v tomto případě jsem rád, že tak budeme moci být součástí oslav významného jubilea v historii této tradiční klubové bašty moravského fotbalu,“ uvedl předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík.

Národní tým se na Letnou vrátí po téměř třech letech. Naposledy hrál v Generali Areně v září 2016 proti Severnímu Irsku (0:0).

„Jsme rádi, že na Letné budeme hostit národní mužstvo. A věříme, že důležitou součástí týmu, který se představí v zápase proti Bulharsku na hřišti, budou i sparťané,“ poznamenal v tiskové zprávě sparťanský generální ředitel František Čupr.

Filip Hološko
Hološko: Přestup se seběhl rychle, to jsem nezažil. Hrát chci do pětačtyřiceti

Sigma slaví sto let

Olomouc letos slaví sto let od založení klubu. I proto jsou zástupci Sigmy rádi, že česká reprezentace bude Černou Horu hostit 10. června právě na Andrově stadionu.

„Kvalifikační zápas skvěle zapadá právě do oslav stého výročí od založení klubu,“ souhlasil olomoucký marketingový manažer David Holly.

A na obě utkání už se těší i trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý: „Budou to pro nás možná klíčové zápasy celé kvalifikace. Proto věřím, že jak na Letné, tak potom v Olomouci, nás ve velkém počtu podpoří fanoušci. A my je naopak potěšíme dobrými výkony i výsledky.“

O spuštění prodeje lístků bude Fotbalová asociace ČR fanoušky včas informovat.

Příbramský útočník Radek Voltr.
Csaplárův žolík Voltr: Od trenéra jsem dostal jasný úkol. Dát gól!