A navíc znovu střílí góly. Proti Karviné se jako střídající hráč ještě netrefil, v Uničově už mu to vyšlo. Zkušený forvard po půlhodině hry otevřel skóre a přispěl nejen k výhře Fastavu 4:1, ale hlavně k postupu do třetího kola celostátního poháru.

„Teď už věřím, že jsem v pořádku a že to bude dobré,“ prohlásil po středečním duelu na Hané zlínský odchovanec a srdcař.

Zranění ho provází celou kariéru. Návratů zažil nespočet. Jako starší fotbalista to vnímá jinak než před lety, kdy s velkým fotbalem začínal.

„Teď jsem tomu dal opravdu hodně, asi nejvíc za celou svoji kariéru,“ tvrdí.

Fotbalisté Zlína B (žluté dresy) remizovali ve 4. kole MSFL s Vyškovem 1:1. Utkání se hrálo v Luhačovicích. Foto: pro Deník/Jan Zahnaš
Zlínská juniorka i bez ligových posil získala v MSFL první bod

„Chtěl jsem se vrátit, proto jsem tak tvrdě pracoval,“ líčí.

Dostal dva měsíce času

Trenér Fastavu Csaplár ho po prvním přípravném zápase neodepsal. Naopak, dal mu šanci, aby se vykurýroval. „Hodně jsme spolu komunikovali. On mi dal dva měsíce. Hned jsem mu řekl, že to je dlouhá doba. Jsem rád, že jsem se už po čtyřech týdnech vrátil k tréninku,“ říká.

I když na sobě v létě neustále pracoval, v optimální formě ještě není.

„Herní kondice a zápasový rytmus je něco jiného než když se jenom běhá,“ připomíná někdejší útočník Slavie a Mladé Boleslavi.

Na podzim ve FORTUNA:LIZE zatím odehrál pouze čtyřicet minut. V Uničově ale poprvé nastoupil v základní sestavě. „Dozvěděl jsem se to dva dny dopředu. Strašně jsem se těšil, že si po zranění, které jsem si přivodil na začátku přípravy, zase zahraji,“ vykládá Železník.

Vstřelená branka podle něj byla odměna za práci, kterou udělal pro návrat.

Výhru 4:1 ale nepřeceňoval.

„Dojeli jsme sem s tím, že chceme postoupit. Proti soupeři z nižší soutěže je vždycky nejlepší vstřelit co nejrychleji gól. Ze začátku jsme měli spoustu šancí, hlavně já, ale branka se nám podařila dát až později. Pak se Slámka (Slaměna – pozn. red.) trefil z trestňáku a bylo to 2:0,“ popisuje „Palič“.

Krátce po změně stran favorit přidal Čanturišvilim třetí gól a definitivně se uklidnili. „Pak jsme hodně polevili v koncentraci a dostal gól. V závěru se utkání spíše dohrávalo. Pro nás je důležité, že se nikdo nezranil,“ řekl a závěrem ocenil sympatický výkon snaživého protivníka.

„Jde vidět, že Uničov hraje vrch třetí ligy. Je to fotbalové mužstvo. Znám trenéra Dušana Žmolíka, který byl také u nás ve Zlíně. Má v týmu spoustu mladých kluků. Nakonec rozhodla zkušenost,“ dodal.

Fotbalisté Zlína (v bílých dresech) ve 2. kole MOL Cupu porazili třetiligový Uničov 4:1.
Csaplárovi se zápas líbil do stavu 3:0. „Pak to byl šlendrián,“ řekl