Jen pár dnů poté, co Kokorin rozhodl svým gólem o vítězství Zenitu Petrohrad nad Slavií v utkání základní skupiny Evropské ligy, měl ruský reprezentant úplně jinou zábavu. Při té nechyběl ani alkohol, a když se hlučnou partičku kamarádů odvážil jeden z hostů restauračního zařízení, kam zamířili, napomenout, se zlou se potázal. 

Schytal totiž ránu židlí, to ovšem mládenci netušili, že si vybíjeli svůj opilecký elán na vysokém ministerském úředníkovi. Hříšníci, mezi nimiž nechyběli právě ani Kokorin a Mamajev, byli obviněni z výtržností a skončili v ruské věznici Butyrka. Tam nyní čekají na soud, který má proběhnout začátkem příštího roku. Fotbalistům hrozí i trest několikaletého odnětí svobody. 

Nyní přišla jedna nevládní organizace s nápadem, jak by mohli oba výtečníci, kteří se zúčastnili i evropského šampionátu v roce 2016, ukázat, že už sekají dobrotu. Mají zorganizovat charitativní utkání, v němž proti sobě nastoupí vězni a dozorci. Teď už tak jen schází, aby fotbalisté prokázali své zkušenosti a sestavili takové mužstvo, které partu bachařů porazí.

Pavel Mamajev a Alexander Kokorin před soudem
Za napadení úředníka do vazby. Ruští fotbalisté skončili za mřížemi