„Porážka nás hodně mrzí,“ přiznává třicetiletý odchovanec Fastavu.

Návrat do sestavy po vleklém svalovém zranění si představoval rozhodně lépe. Víc čekal od sebe i celého týmu. Ševci nedokázali zapomenout na poslední nezdary v Jablonci a doma s Plzní.

Real Madrid – Viktoria Plzeň. Patrik Hrošovský přesnou trefou k tyči snížil na konečných 1:2.
Rekord v Evropě a svěží vítr. Ano, český fotbal zase baví

Venku neuspěli popáté za sebou, v posledních třech duelech nezískali ani bod. „Je to škoda. Závěr podzimu jsme nezvládli, bodů jsme mohli mít víc,“ ví Poznar.

Celkově ale hodnotí první polovinu sezony pozitivně.

„Třicet bodů dobrých. Pořád jsme nahoře, kde se chceme udržet. Budeme na tom v zimě pracovat. Na jarní část se kvalitně připravíme,“ tvrdí Poznar.

Zlínští venku v nejvyšší soutěži nevyhráli popáté za sebou a na plný bodový zisk v Teplicích čekají od dubna 2003.

Útočník Slovácka Tomáš Zajíc
Tomáš Zajíc: Proti Dukle jsme výhru urvali vůlí a srdcem

Hřiště jako mazláček

Ševci se na Stínadlech těžko vyrovnávali aktivnímu soupeři, na složitém terénu hůře pohybovali. Navíc znovu chvíli trvalo, než se dostali do provozní zápasové teploty.

„Vím, že Teplice udělaly maximum pro to, aby hřiště bylo dobře připravené, ale je patnáctého prosince, panuje zima, takže hřiště bylo takový mazláček. Balon skákal, moc pohledný fotbal se nedal hrát,“ líčí Poznar.

Podle něj se s tím ale oba týmy zhostily dobře. Jenom fanoušků mohlo být v ochozech víc. Patnáct set diváků se na velkém stadionu poněkud ztratilo.

Fotbalisté Zlína. Ilustrační foto.
S Beauguelem, nebo bez něj. Ševci se chtějí rozloučit výhrou

„Je škoda, že se nehraje v jiných časech. Vždyť kdo chce koukat na fotbal devadesát minut při minus čtyřech stupních?“ ptá se. „Je to trošku divné,“ zároveň si sám odpovídá.

Hráčům ale až tak velká zima nebyla. „Trénujeme pořád venku, takže už jsme na to zvyklí. Raději jsem se ale namazal hřejivkou, abych to přežil,“ usmívá se.

Na úvod nás Teplice hodně zmáčkly

Moravané se úvodní půlhodinu pouze bránili. Tepličtí se dočkali vedoucího gólu ve 30. minutě. Vondrášek poslal dlouhý centr na kraj pokutového území, Moulis se zbavil bránícího Poznara a z úhlu napálil míč pod břevno. Sedmadvacetiletý záložník navázal na minulý vítězný zásah na Spartě.

Utkání 19. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - Sigma Olomouc, 14. prosince 2018 v Ostravě. Na snímku (zleva) Václav Procházka a Jakub Yunis.
Yunis mohl skolit Baník: Vůbec se mi to nepovedlo, litoval

„Prvních dvacet minut nás Teplice hodně zmáčkly. Asi si do utkání přenesly pohodu ze Sparty, kde vyhrály. My jsme byli pod tlakem, ale pak jsme se z toho zbrchali a dali vyrovnávací gól,“ říká Poznar.

Pozorný Dostál pak zlikvidoval pokus Vondráčka a Fastav ve 39. minutě z ojedinělé akce a první střely na branku vyrovnal. Bartošák nacentroval do šestnáctky a Vyhnal hlavou překonal Grigara. Teplice v lize inkasovaly poprvé po 292 minutách, hosté zase přerušili sérii bez gólu, která se zastavila na 263 minutách.

„V tu chvíli jsme mohli pomýšlet i na tři body, protože pak jsme hráli důstojný fotbal,“ myslí si Poznar.

Severočeši začali také druhý poločas lépe. Kučera ještě z dobré pozice přestřelil, ale v 65. minutě už se domácí prosadili. Krob našel na zadní tyči nepokrytého Horu a ten se i v pádu trefil pod břevno.

„Byla to chyba, na kterou jsme už nedokázali odpovědět,“ štve zlínského útočníka.

Hosté v závěru sahali po vyrovnání, ale Beauguel nejprve z trestného kopu minul branku, poté jeho střelu z hranice šestnáctky zneškodnil Grigar a do třetice francouzský útočník hlavičkoval mimo tyče. „Na konci jsme měli i smůlu,“ dodává Poznar.

Utkání 26. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - Sparta Praha, 28. dubna 2018 v Ostravě. Fanoušci Sparty.
Fanynka Sparty řádila na zápase s Baníkem. Teď nesmí půl roku na fotbal