V Jakubčovicích nad Odrou se bude hrát v sobotu 13. ledna od 13 hodin, jen v případě radikální změny klimatických podmínek by se ještě mohlo s místem konání zápasů hýbat. „Změna místa utkání by mohla nastat jen v případě prudkých dešťů. V tom případě bychom využili umělku v Orlové.

Podle předpovědi však už pršet nemá, maximálně je tam nějaké mrholení, což nevadí. Věříme, že nás fanoušci chápou,“ řekl Dušan Vrťo, sportovní ředitel FC Baník Ostrava.

Ostravané doposud odehráli dvě přípravná utkání – v Bolaticích porazili Hlučín 2:1 a tento týden ve středu si poradili i s dalším účastníkem MSFL – Valašským Meziříčím (7:0).

Kam za sportem
Kam za sportem o víkendu v MS kraji?

Tentokrát už je čeká o dost vyspělejší soupeř, AS Trenčín, což jeden z předních slovenských týmů. Momentálně je sice po podzimu „až“ šestý, ale před nedávnem, v sezonách 2014/2015 a 2015/2016, získal dva mistrovské tituly. A v probíhající sezoně je nejproduktivnějším týmem slovenské ligy.

Další konfrontace v zimní přestávce bude mít znovu z pohledu výrazně přípravný a selektivní charakter. „Pravděpodobně to ještě opět rozdělíme na dvě jedenáctky s tím, že větší minutáž zřejmě dáme stoperovi Psychému, který je u nás na testech. Chceme ho vidět v akci proti kvalitnímu soupeři,“ poznamenal Radim Kučera, trenér Baníku Ostrava.

Patrizio Stronati
Stronati se vrátil do Austrie Vídeň