Rekova družina naposledy v nedělním předehrávaném jarním kole hrála smírně s Heřmanicemi, kde na úvod sezony slavila výhru 2:0, a do jarní části krajského přeboru vstoupí z 10. pozice.

Beskyd v úvodu zápasu nedokázal využít převahu ke vstřelení branky a tak se s postupem času začaly osmělovat také Heřmanice, které šly v 16. minutě do vedení, když nekrytý Šebek v malém vápně bez větších problémů dorazil míč do sítě.

Jen díky několika výtečným zákrokům brankáře Pešáka pak nebyl hostující náskok ještě větší.

V posledních minutách první půle, pak hosté v samostatném úniku opět ztroskotali na Pešákovi, jenž svým zákrokem založil rychlý kontr, na jehož konci byl, po kolmici Fojtíka, Klimpar, jenž se mohl brankově prosadit už v několika předešlých situací, a který svým osmým gólem v sezoně srovnal na 1:1.

Z domácích šancí v prvním poločase pak ještě stojí za zmínku břevno Škrly a velmi dobře zahraný přímý kop kapitána Špačka, který ale Šráček dokázal vyrazit. „Bohužel jsme nedokázali navázat na hru z předešlého utkání z Českého Těšína a soupeř prvním gólem potrestal naši naivitu.

Do druhého poločasu jsme nastupovali s větrem v zádech, čehož jsme chtěli využívat k rychlejšímu přechodu do útočné fáze. Nicméně, i přesto že jsme se do zakončení dostávali, šance jako v prvním poločase jsme si už nedokázali vypracovat," litoval po utkání trenér frenštátských fotbalistů Radúz Rek.

Největší šance, jak rozhodnout zápas, si domácí nechali až na samotný závěr, kdy se v přečíslení řítili na branku Klimpar s Fojtíkem, ale nakonec špatným řešením situace svůj útok ani nezakončili. Poslední šanci na tři body pak zazdil Klimpar, jenž z bezprostřední blízkosti přestřelil.

„Naše poslední domácí vystoupení rozhodně nenaplnilo naše očekávání a naopak nám potvrdilo skutečnost, že domovské prostředí pro nás není rozhodně výhodou. Analýza této skutečnosti bude jistě jedním z prvních úkolů zimní pauzy," konstatoval kouč nováčka krajského přeboru.

SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. – FC HEŘMANICE SLEZSKÁ 1:1 (1:1)

Branky: 37. Klimpar – 16. Šebek. ŽK: Fojtík – Jakubov, Strojek, Šebek. Rozhodčí: Svoboda – Tabášek, Futerko. Diváci: 100.

Frenštát p. R.: Pešák - Štika, Bartoš, Uličný (73. Kaša) - Kovář - Plachký, Fojtík, Špaček, Marek – Klimpar, Škrla (73. Vaverka). Trenér: Rek.