Také své druhé představení v jarní části sehráli na umělé trávě. Fotbalisté Frenštátu pod Radhoštěm, se tentokráte představili na umělé trávě v Bílovci, kam si je pozval soupeř ze Staré Bělé. Remízový zápas nakonec rozsekly až dvě nařízené penalty ze samotného závěru, po kterých Beskyd padl 0:2.

Vyrovnané utkání nabídlo poskromnu vyložených šancí, ale v úvodní pětačtyřicetiminutovce měli blíže ke skórování Frenštátští, když po rohu Vaverky hlavičkoval Mičkal, ale zimní posila Beskydu nastřelila pouze břevno. „Hrálo se spíše mezi šestnáctkami. Dařilo se nám hrát v pozorném bloku a soupeře jsme nepouštěli do větších šancí. Byly to spíše jen takové pološance,“ informoval frenštátský hrající asistent trenéra Radim Špaček.

Týmu nového trenéra Náměstka, který sehraje odloženého utkání z minulého kola doma proti Českému Těšínu až ve středu 16. května, scházela ofenzivní opora v podobě Střelce, jenž se zranil v dresu FU Kopřivnice v divizním finále. „Ještě půjde na kontrolu, takže uvidíme, jak dlouho nám bude chybět. Je to komplikace, protože už tak máme úzký kádr,“ uvedl dále Špaček.

Také druhý poločas probíhal v podobně vyrovnaném duchu a na bílovecké umělce to dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu. Nejdůležitější momenty však nabídla až závěrečná pětiminutovka. Už předtím musel Frenštát, v jehož dresu si nejaktivněji počínali Gillar s Markem, třikrát vystřídat vinou zranění, když duel nedohráli Vokáč, Gillar a ani Špaček.

Pět minut před koncem musel Beskyd čelit po souboji Vaverky první penaltě a o chvíli později se po zákroku Marka pískal druhý pokutový kop ve prospěch Staré Bělé, se kterým však hosté absolutně nesouhlasili. „První penalta asi byla, ale ta druhá byla úplně nesmyslná. Je to škoda, protože zápasu by slušela remíza,“ litoval kapitán Frenštátu.

Beskyd by se měl v neděli konečně představit na přírodní trávě, když od 15.30 přivítá pod Radhoštěm Pustou Polom. „Umělky nám ani moc nesedí, takže už se těšíme až se představíme doma,“ nahlédl směrem k jarní domácí premiéře Radim Špaček.


FK STARÁ BĚLÁ – SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 2:0 (0:0)

Branky: 85. Kožík z pen., 89. Frébort z pen. Rozhodčí: Šujan – Šabacký, Viščor. ŽK: Líbař, Petrík – Vokáč, Vaverka, Štika. Diváci: 53.


SK Beskyd Frenštát p. R.: Blabla – Plachký, Vokáč (61. Jurek), Bednář, Vaverka – Kovář, Špaček (75. Julínek) – Bartoň, Marek, Gillar (67. Štika) – Mičkal. Trenér: Náměstek.