Předposlední podzimní duel krajského přeboru měli původně odehrát na vlastním trávníku, ale proti byly klimatické podmínky. Fotbalisté frenštátského Beskydu se tak nakonec dohodli s Kobeřicemi na změně pořadatelství. „Nabízeli jsme nejprve umělou trávu v Rožnově či ve Frýdku-Místku, ale soupeř nesouhlasil," informoval hrající asistent trenéra Frenštátu pod Radhoštěm Radim Špaček, jehož tým nakonec zachránil alespoň bod v 85. minutě, ve které se trefil střídající dorostenec Dominik Kocián, jenž nastřílel v loňské postupové sezoně frenštátských dorostenců v krajském přeboru 39 branek.

Beskyd, do jehož základní sestavy se po delším zranění vrátil Kovář, a ve které se objevil také sedmnáctiletý dorostenec Tomáš Janáč, jenž v posledních třech divizních kolech nastřílel za frenštátský dorost sedm branek, nastoupil do utkání aktivně a prvních patnáct minut zaměstnával domácí obranu několika centrovanými míči. S postupem času byl ale Blažek na hrotu útoku čím dál více osamocený a na těžkém terénu se hra odehrával od šestnáctky k šestnáctce, bez větších gólových příležitostí.
Hosté se v prvních minutách druhého poločasu vrátili k aktivní hře ze začátku zápasu, ale v 68. minutě je zchladila vedoucí branka domácího Wirtha. Ve zbylých minutách vrhli Frenštátští všechny síly do útoku. Poslední Kobeřice tak mohly do otevřené obrany zápas definitivně rozhodnout a poslat Beskyd na poslední příčku. Hosty však podržel velmi důležitými zákroky brankář Pešák, jenž zlikvidoval minimálně tři veliké šance soupeře a v 85. minutě mohla frenštátská lavička slavit, když po spolupráci střídajících hráčů zakončoval centr na zadní tyči pohotovým volejem Dominik Kocián.
V závěru mohly o výhře rozhodnout oba celky, ale stejně jako jeden z domácích hráčů, tak ani frenštátský Bednář, už své šance neproměnili. „Po inkasované brance jsme všechno vsadili na jednu kartu, posílili jsme ofenzivu a vyšlo to. Nakonec jsme s bodem spokojeni, protože hra se nám momentálně nedaří a je to takové utrápené. Navíc to hrajeme ve dvanácti, třinácti lidech a to je znát. Už vyhlížíme zimní pauzu," sdělil zkušený kapitán Frenštátu Radim Špaček, jehož tým zakončí podzimní část třetím venkovním utkáním v řadě, které by se mělo odehrát v sobotu od 13.30 na hřišti jedenácté Vendryně.

Poháry BAUER Krajský přebor, 14. kolo:
TJ SOKOL KOBEŘICE - SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 1:1 (0:0)

Branky: 68. Wirth – 85. D. Kocián. ŽK: Schreier, Pavlíček – Plachký. Rozhodčí: Matějek - Fajkus, Viščor. Diváci: 125.

SK Beskyd Frenštát p. R.: Pešák – Marek, Bartoš, Bednář, Vaverka – Kovář (76. D. Kocián) – Plachký, Špaček, Janáč (65. Seidler), Jurek (70. Kahánek) - Blažek. Tým vedl: Jaroslav Mihál.