„Teď už se tabulka začíná dělit na špičku, střed a spodek, takže soupeři už nás nepodcení, budou se na nás pečlivě připravovat, s tím už musíme počítat,“ ví trenér Bílovce Peter Šloff. Jeho svěřenci o víkendu získali další tři body, když vyhráli na hřišti Petrovic 2:1.

„Hrálo se na velmi dobrém terénu. Míče vůbec neodskakovaly, to nám vyhovovalo,“ pochválil Šloff trávník na hřišti v Petrovicích.

Bílovečtí měli většinu zápasu herní převahu, ale domácí jim rozhodně nedali vůbec nic zadarmo. „Zápas jsme relativně měli ve své režii,“ hodnotil zápas Šloff. „Ale máme mladý mančaft a stále zahazujeme mnoho šancí. To se však natrénovat nedá, to musí hráči získat zkušenostmi,“ poukázal trenér hostů na fakt, že i když Bílovec ještě v sezoně neprohrál, dají se na jeho výkonech stále najít drobné vady na kráse.

Do vedení se Bílovečtí dostali ve 35. minutě, když se prosadil jejich tradiční kanonýr Pavel Střelec.

Pojistku přidal Bílovec ve druhém poločase. Tentokrát se trefila do černého letní posila a také už i kapitán mužstva Martin Limanovský.

Závěr duelu se ale v úplném klidu neodehrál, a to hlavně proto, že v 68. zahrávali domácí pokutový kop. K tomu se postavil Elvist Ciku a proměnil ho.

Poslední minuty se tak ještě odehrávaly v napětí, zda nakonec domácí nedosáhnou alespoň na bod, ale to se jim nakonec nepovedlo.

Bílovec čeká už ve středu od 17 hodin dohrávka utkání 4. kola s Českým Těšínem, které se nedohrálo kvůli nepřízni počasí.

LOKO. PETROVICE – BÍLOVEC 1:2 (0:1)

Bílovec: Chvěja – Pavlík, Dresler, Mikuš (T. Socha) – Černín, Cverna – Melecký (68. Dluhoš), Tomášek, Limanovský – Střelec, M. Socha (83. Urbančík).

Branky: 68. Ciku – 35. Střelec, 54. Limanovský. Rozhodčí: Jurček – Kret, Potiorek. ŽK: Paduch, Hanusek, Kubišta, Urban – Dresler, Střelec. Diváci: 90.