Cestu za záchranou krajského přeboru načali v mrazivou sobotu na umělce v Českém Těšíně. Fotbalisté Bílovce však na body nedosáhli, když prohráli 1:2. Na bílovecké lavičce v zimě nahradil Tomáše Černína Martin Štverka, jenž přišel z Jistebníku, a který v kádru přivítal šest nových hráčů – Fendricha (Libhošť), Válka (Ostrava-Jih), Dreslera (Jistebník), Daniela Šimíčka (Veřovice), Filipa Tomáška (Pustějov) a Hrazděru (Šilheřovice). V jednání je pak ještě příchod brankáře Daniela Chvěji, jenž naposledy působil v Píšti, ale patří Hlučínu.

Posílený Bílovec přitom nevstoupil do utkání špatně, ale ani jednu ze tří dobrých příležitostí v první dvacetiminutovce neproměnil, když jednou domácí vykopávali míč z brankové čáry. Místo toho udeřilo na druhé straně a Český Těšín šel do vedení 1:0. „Začali jsme solidně, ale pak jsme bohužel polevili a soupeř toho využil. Naštěstí jsme se pak vrátili k aktivní hře a brzo jsme vyrovnali,“ připomněl bílovecký trenér Štverka vyrovnávací zásah Jana Tomáška, jenž se prosadil hlavou po centru Fendricha.

Fotbalisté Frenštátu pod Radhoštěm zahájili jarní část krajského přeboru porážkou v Orlové.
Frenštát pod Radhoštěm nechal body v Orlové

Druhá půle začala domácím tlakem, který však Bílovec přečkal a naopak mohl sám udeřit. Střelu někdejšího kanonýra Pustějova Filipa Tomáška domácí gólman vyrazil a kapitán Ronec pak napálil břevno. Následný útok Českého Těšína musela bílovecká defenziva zastavit jen za cenu faulu a přímý kop pak poslal do šibenice bývalý hráč Třince Byrtus. 

„Ve druhém poločase jako bychom se zbytečně zalekli, že můžeme uhrát dobrý výsledek. V závěru už jsme si nic vážného nevytvořili a dohrávali jsme to v křeči. Bylo to spíše remízové utkání, ale rozhodla efektivita soupeře,“ konstatoval bílovecký trenér.

První jarní domácí utkání odehraje Bílovec v neděli od 15 hodin proti Staré Bělé. „Konec tabulky se vyrovnává, takže nám nezbývá nám nic jiného, než urvat tři body. Uděláme všechno proto, abychom doma podali lepší výkon a uspěli,“ zdůraznil Štverka.

FK ČESKÝ TĚŠÍN – FC BÍLOVEC 2:1 (1:1)

Branky: 22. Folwarczny, 76. Byrtus – 31. J. Tomášek. Rozhodčí: Kret - Ham, Vidlička. ŽK: Folwarczny, Rac. Diváci: 50.

Bílovec: Nykš – Dresler, P. Moučka (74. Pavlík), K. Kotrla, J. Tomášek – Fendrich, Válek (61. Šimíček), Černín, Melecký – Ronec, F. Tomášek. Trenér: Štverka.