V prvním poločase měli našlápnuto ke třem bodům, ale nakonec se z Orlové, která hrála od 35. minuty bez vyloučeného Jaška, vraceli bez bodového zisku. Fotbalisté Bílovce inkasovali zkraje druhé půle dva zářezy a nakonec stihli v závěru pouze snížit zásluhou kapitána Ronce.

Družina Tomáše Černína, ze které v létě odešlo duo opor Seman, Ondruš do nižší rakouské soutěže a z pracovních důvodů skončil také Raszyk, byla v první půli jednoznačně aktivnějším celkem a jako první vážněji zahrozil Pavlík, jehož hlavička však mířila nad branku Ščerby. 

Jako zlomové se později ukázaly závěrečné minuty první půle, kdy český futsalový reprezentant Seidler neproměnil dva samostatné úniky. „Tam jsme bohužel měli rozhodnout, protože jsme byli celý první poločas aktivní a soupeře jsme k ničemu vážnému nepouštěli. Navíc přišlo domácí vyloučení a všechno nám tak mělo hrát do karet,“ uvedl bílovecký trenér Tomáš Černín. Nakonec však na jeho slova vůbec nedošlo.

ČERNÍN: VYLOUČENÍ NÁM PARADOXNĚ UŠKODILO

Po návratu z kabin se totiž Orlová zatáhla v bloku před šestnáctku a čekala na svoje příležitosti, které brzy přišly. Bílovec, do jehož branky se vrátil navrátilec Silber, jenž nahradil Jašku, který odešel do Bruntálu, marně dobýval soupeřovu branku a už v 53. minutě podnikla Slavia podařený brejk, který Renta proměnil ve vedení. Za dalších deset minut se situace opakovala a náskok Orlové byl již dvoubrankový.

„Vyloučení a i následná přestávka nám paradoxně uškodily. Měla to být naše výhoda, ale nebylo tomu tak. Se soupeřovým blokem jsme si pak nevěděli rady, scházel větší pohyb a obraz hry se oproti první půli úplně změnil,“ přiznal šéf bílovecké lavičky.

Dvacet minut před koncem mohl zadělat na drama střídající mladík Socha, ale po centru Seidlera ve veliké šance neuspěl. Snížení přišlo až v 83. minutě, kdy si Ronec narazil míč se střídajícím Petrem Moučkou, a přesnou střelou konečně vyzrál na defenzivu Orlové. 

„Pak už to ale domácí zkušeně ubránili, rozkouskovali hru a vůbec nás nepustili do závěrečného tlaku,“ smutnil Tomáš Černín, jenž musel už na konci první půle střídat zraněného Tomáška, kterého nahradil teprve šestnáctiletý Filip Richter.

FK SLAVIA ORLOVÁ – FC BÍLOVEC 2:1 (0:0)
Branky: 53. Renta, 63. Hruška – 83. Ronec. ŽK: Jašek, Věčorek – L. Černín, Pavlík, Seidler. ČK: 35. Jašek (BR). Rozhodčí: Potiorek – Čuba, Matějek. Diváci: 75.
FC Bílovec: Silber – Pavlík, Tomášek (38. Richter), Žídek (66. D. Dluhoš), Melecký – Malina (89. Dresler), L. Černín – A. Dluhoš (81. P. Moučka), Seidler, Ronec – Vaněk (61. Socha). Trenér: T. Černín.

NOVOJIČÍNSKÝ záložník Jan Kalich (v červeném).
Nový Jičín začal divizní ročník porážkou
Grand Prix Forman 2017.
Vítej, zlatý hattricku! Forman doma triumfoval potřetí v řadě