Tým Tomáše Černína začal proti favoritovi bez ostychu a v úvodu se dvakrát připomněl Seidler, po němž se neprosadil ani Moučka. Po dvaceti minutách udeřily Dětmarovice po autovém vhazování, kdy Bílovec nezachytil soupeřův únik a nabíhající exligový útočník Zbyněk Pospěch se nekompromisní ranou pod břevno nemýlil. 

V závěru poločasu měli hosté velikou možnost, kdy Černín vysunul Moučku, jenž předložil míč Roncovi, který však netrefil odkrytou bránu. Bílovečtí se dočkali hned zkraje druhého dějství, kdy se po Seidlerově centru a následné ruce pískal pokutový kop, se kterým si poradil kapitán Ronec, jenž vyrovnal na 1:1. 

Zanedlouho se pak uvolnil opět aktivní Seidler, ale jeho střela mířila jen těsně vedle. Po hodině hry naopak udeřili domácí, když odkopnutý míč propadl bíloveckou obranou a Macko přehodil Silbera.

V závěru pak hosté vrhli všechny síly do útoku a do otevřené obrany duel definitivně rozhodl opět někdejší forvard Liberce či Slavie Praha Pospěch. „Nějak speciálně jsme se na něj nepřipravovali, ale věděli jsme, že bude nebezpečný v šestnáctce,“ hovořil po smolné porážce bílovecký lodivod Tomáš Černín.

„Výsledek je vzhledem k naší hře krutý. Zase jsme ale doplatili na neproměňování šancí, zatímco soupeř každou naši sebemenší chybu gólově potrestal. Za předvedenou hru nemám klukům co vytknout, protože zápas odmakali. Z tohoto výkonu se musíme odrazit a potvrdit to v domácím zápase proti Polance,“ připomněl Černín nedělní partii (15.00).

SK DĚTMAROVICE – FC BÍLOVEC 3:1 (1:0)

Branky: 27. a 83. Pospěch, 60. Macko – 49. Ronec z pen. ŽK: Mleziva, Ligocký. Rozhodčí: Viščor – Šimeček, Šabacký. Diváci: 250.

Bílovec: Silber – Pavlík, Darda, Tomášek, Malina – Kotrla, L. Černín – Melecký, Seidler (90. Vaněk), Ronec – P. Moučka. Trenér: T. Černín.