Bílovec předvedl drtivý nástup a domácí příznivci mohli brzy slavit náskok dvou branek. Nejprve se trefil, po vysunutí od kapitána Ronce, podruhé v řadě Pěla a za pět minut pro změnu potrestal faul na Pělu proměněným pokutovým kopem Ronec.

Po čtvrt hodině pak trefil Pavlík tyč a následná další šance Ondruše skončila vedle. Bíloveckou dominanci pak potvrdil další nastřelenou tyčkou Ronec, ale ve 26. minutě už Šenov klopil hlavy potřetí, když Seman vysunul Kotrlu, po jehož tečované ráně se Szarowski potřetí ohlížel za svá záda.

Hosté se připomněli až po půl hodině, ale hlavičku po rohovém kopu skvěle zneškodnil Jaška. Z následného brejku pelášil sám na branku Ondruš, ale pokus o lob mu nevyšel. V závěru poločasu ještě vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře Pavlík, ale čtvrtý gól už nepřišel.

Pět minut po změně stran se pak v další možnosti ocitl Ronec, ale jeho střelu nakonec hosté stihli zablokovat. Poté se hra odehrávala především mezi oběma šestnáctkami a na bílovecké výhře už do závěrečného hvizdu rozhodčí Dytkové nic nezměnil ani snižující gól šenovského Beránka, jenž se trefil z voleje přímo do šibenice.

„Chtěli jsme potvrdit výhru z Polanky a od toho se zápas odvíjel. V prvním poločase jsme dali tři góly, ale jinak to byl z naší strany festival neproměněných šancí. Po přestávce jsme chtěli pokračovat v aktivní hře a vytvářet si šance, ale možná uspokojením, už to z naší strany nebylo tak výrazné," zhodnotil nedělní vítěznou partii bílovecký trenér Tomáš Černín.

FC BÍLOVEC – SK ŠENOV 3:1 (3:0)

Branky: 2. Pěla, 7. Ronec z pen., 26. Kotrla – 85. Beránek. ŽK: Žídek – Babič, Bednář. Rozhodčí: Dytková – Sivera, Svoboda. Diváci: 150.

FC Bílovec: Jaška – Malina, Seman, Žídek, Kotrla (81. D. Dluhoš) – P. Moučka (76. Marák), Raszyk – Pěla (60. Tomášek), Ondruš, Ronec – Pavlík (67. A. Dluhoš). Trenér: T. Černín.

O utkáních novojičínských zástupců v I. A třídě (Jakubčovice, Libhošť, Petřvald na Moravě, Veřovice) se dočtete pravidelně v úterním tištěném vydání týdeníku Region.