S Orlovou, která bojuje o záchranu krajského přeboru, brzy inkasovali a poté dlouho marně dobývali její obranný val. Nakonec se však bílovečtí fotbalisté dočkali, když se v 75. minutě závěrečného podzimního zápasu postaral o konečnou remízu 1:1 nejlepší střelec bíloveckého FC Matěj Moučka, jenž svým jedenáctým gólem v sezoně zařídil dvaadvacátý podzimní bod Černínovy družiny.

I druhé vzájemné utkání letošní sezony tak skončilo dělbou bodů, když na úvod sezony, zkraje srpna, hrál Bílovec na hřišti Orlové bez branek.

V sobotní odvetě se na bílovecké přírodní trávě nejprve dostali ke slovu domácí, když Pěla vysunul Raszyka, ale s jeho střelou si Polášek dokázal poradit. Z protiútoku se pak radoval orlovský soubor trenéra Jurčíka, a i když Tomáš netrefil míč po centru ideálně, ten nakonec doskákal do protipohybu Nykše až do branky. Bílovečtí odpověděli šancí Pěly, jenž však zakončoval po centru Ondruše nad.

Po čtvrt hodině pak brankář hostující Slavie vyrážel pokus Matěje Moučky na tyč a v závěru poločasu, po centru Pěly, mířil Ondruš hlavou nad branku. „Soupeř dal v prvním poločase z jediné šance gól a my jsme bohužel zase dojeli na neproměňování šancí," konstatoval šéf bílovecké lavičky Tomáš Černín.

Ve druhé půli pokračovalo domácí dobývání Orlové, která však směrem dozadu pracovala velice pozorně a navíc vyrážela do nebezpečných brejků. Po jednom z nich měli hosté vyloženou šanci, ve které však ani netrefili branku Nykše, kterému kryl záda místo nemocného Silbera dorostenec Hrdina.

„Kdyby tu vyloženou šanci soupeř proměnil, tak byl bylo po zápase," uvědomoval si trenér Bílovce, jenž se mohl radovat v 75. minutě, kdy centr Pěly propadl Poláškovi mezi rukama a dobíhající Matěj Moučka pohotově srovnal na 1:1. Po vyrovnání pak Bílovec přitlačil Slavii na její polovině, ale k vyložené šanci už se nedostal.

„Snažili jsme se s výsledkem něco udělat, ale naráželi jsme na obraný blok soupeře. Naštěstí se nám ale podařilo alespoň vyrovnat a musím kluky pochválit, protože jsme podzim nezakončili domácí porážkou, což by nebylo příjemné. K obratu nám pak v závěru chybělo i trochu štěstí, kdy hosté naše střely dokázali zablokovat. Chtěli jsme bodovat naplno, ale po průběhu zápasu můžeme být rádi za bod," vyjádřil se závěrem Černín.

Krajský přebor, 16. kolo:

FC BÍLOVEC – FK SLAVIA ORLOVÁ 1:1 (0:1). Branky: 75. M. Moučka - 6. Tomáš. ŽK: Marák, Ondruš – Tomáš, Renta, Macháček, Široký. Rozhodčí: M. Dudek - Ochodek, Jurček. Diváci: 100.

FC Bílovec: Nykš – Pavlík, Marák, Žídek, Kotrla – P. Moučka, Raszyk (60. Mikyska) – Pěla, Seman, Ondruš – M. Moučka. Trenér: T. Černín.