Po vydařeném začátku, který korunovali vedoucí brankou, měli nakročeno k potřebným třem bodům, ale nakonec na domácí umělé trávě nebrali ani bod. Bílovečtí fotbalisté totiž nakonec padli se Starou Bělou 1:3 a v nabitém konci tabulky zůstávají nadále na dvanácti bodech.

V neděli odpoledne se v Bílovci poprvé měnilo skóre už po deseti minutách, když dostal přihrávku mezi obránce Filip Tomášek, jenž při zakončení prokázal své střelecké schopnosti a po zimním příchodu z Pustějova si připsal první trefu v bíloveckém dresu. 

Štverkova družina pak měla i další možnosti, ale Fendrich ani kapitán Ronec skóre nenavýšili. Stará Bělá však z nenápadné akce brzy vyrovnala a zbytek první půle vyložené gólovky nenabídl. „Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a podařilo se nám jít navíc do vedení. Z nevinného centru jsme ale dostali vyrovnávací gól,“ vzpomínal trenér Bílovce Martin Štverka.

Na další gólový zápis se tak čekalo až do 67. minuty, ve které se po brejkové situaci prosadil Pytlík, jenž tak dokonal obrat Ostravanů. Domácí se poté tlačili alespoň za vyrovnáním, ale dopracovali se pouze k nastřelené tyči. Stará Bělá, který nyní v sobotu hostí frenštátský Beskyd, pak ještě v závěru zpečetila do otevřené bílovecké obrany svou výhru třetím gólem. 

Novojičínský záložník Jaroslav Juříček (u míče) řídil dvěma góly úvodní jarní vítězství proti Hranicím.
Divizní Nový Jičín hlásí zdařilý start

„Ve druhém poločase jsme chtěli strhnout vítězství na naši stranu, ale byli jsme málo důrazní. V závěru už to pak bylo vabank a inkasovali jsme potřetí. Takhle se o záchranu nehraje. Musí tam být daleko větší bojovnost, odhodlání a především velké srdce. Tohle všechno nám chybělo. Soupeř měl větší vůli něco se zápasem udělat,“ smutně konstatoval bílovecký kouč, jemuž udělal radost návrat Matěje Moučky, jenž se po dlouhodobém zranění konečně objevil v mistrovském utkání. 

„To je určitě pozitivní, že mohl konečně naskočit. Po operacích s koleny jde vidět, že má chuť do fotbalu,“ uvedl dále lodivod Bílovce, před jehož týmem je ještě 12 utkání. „Nemůžeme házet flintu do žita, ale je to velké zklamání. Musíme si sáhnout do svědomí. Každý by měl začít od sebe a měl by se to snažit něčím zlomit. Nemůže se stávat, že budeme v každém zápase dostávat dvě a více branek,“ uvědomoval si šéf bílovecké lavičky.

Kopřivnické házenkáře čeká ve sváteční pátek od 18 hodin bitva o play-off proti Jičínu.
Kopřivnice nezvládla souboj s Cementem a v pátek hraje o play-off!

Bílovec nyní čeká duel na hřišti Pusté Polomi, kde se představí v neděli od 15.30 hodin. „Pro nás bude každý soupeř těžký, takže si nemůžeme vybírat,“ dodal Štverka.

FC BÍLOVEC – FK STARÁ BĚLÁ 3:1 (1:1)

Branky: 10. F. Tomášek – 23. a 67. Pytlík, 86. Petrík. Rozhodčí: Tabášek – Ochodek, Futerko. ŽK: Ronec – Wendtner. Diváci: 150.

Bílovec: Nykš – Dresler (69. M. Moučka), P. Moučka, J. Tomášek, K. Kotrla (80. M. Kotrla) – Fendrich (46. Pavlík), Válek, Černín, Melecký – Ronec, F. Tomášek. Trenér: Štverka.

O UTKÁNÍCH NOVOJIČÍNSKÝCH ZÁSTUPCŮ V I.A TŘÍDĚ (Jakubčovice, Libhošť, Jistebník) SE DOČTETE PRAVIDELNĚ V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ TÝDENÍKU REGION.