Bílovecký FC, který skončil v loňském ročníku na 7. místě, zapojil do přípravy také čtyři mladíky z dorostu.

„Absolvovali s námi celou přípravu. Dva si necháme v kádru a další dva budou moci vypomáhat v případě potřeby. Celkově byla příprava kvůli dovoleným a brigádám komplikovanější, ale snažili jsme se to nahradit tím, že jsme sehráli více přátelských utkání, a tam se hráči více sehráli," komentoval průběh letní přípravy asistent FC Bílovec.

Do kádru se rovněž vrátil Martin Holý, který byl na hostování v polaneckém dorostu, a také Lukáš Černín z Opavy, jehož pojí s hlavním trenérem pouze shoda jmen. Po dlouhodobém zranění se pak do kádru vrátil Petr Krpec. „Trošku jsme změnili herní systém a pozměnili jsme nějaké posty.

Pro každého hráče jsme hledali co nejvhodnější post tak, aby vynikal, a ne se na tom postu trápil. V přípravě to vypadalo dobře, ale uvidíme, až co ukáže samotná soutěž," zamýšlel se dále Šloff.

Do Jistebníku odešel na hostování útočník David Štverka, jenž tak bude nastupovat pod svým bratrem, Martinem Štverkou, a ze stejného klubu se naopak vrátil z hostování gólman Martin Nikš.

„Ten bude nyní jedničkou. Ohledně mladého Kavky je situace složitá, protože je momentálně ve Francii na brigádě a chce jít k nám, ale Kateřinice ho nechtějí pustit. Takže zatím nevíme, co s tím. Zatím je to v jednání," sdělil ke změnám v kádru Šloff.

Z výsledků přípravy vyčnívají zápasy s nováčkem divize z Frýdlantu nad Ostravicí, který Bílovečtí porazili 5:3, a v generálce pak roznesli oslabené Veřovice 8:2. „Zatím to vypadá dobře. Naposledy bylo na tréninku patnáct hráčů. Ale uvidíme, co bude, až na mladé hráče přijde trošku psychický tlak.

Kádr je relativně stabilizovaný a chtěli bychom se už konečně dostat dále, ale až soutěž ukáže, jestli to ti mladí kluci zvládnou. Zatím se ukazují dobře, protože výsledky i herní projev byly dobré," pochvaloval si předseda ŠSK Bílovec.

V klubu si tak přejí jediné: „Dva až tři roky mluvíme o tom, že bychom chtěli postoupit do krajského přeboru, takže bychom chtěli jít konečně nahoru. Nahoře budou hrát určitě Darkovičky, které skončily vloni třetí a kam jedeme hned v prvním kole, a pak také Bolatice nebo Chlebičov, které mají v kádru hráče, kteří hrávali první nebo druhou ligu," uzavřel před nedělním startem sezony Šloff, jenž se spolu s týmem může v letošním ročníku těšit na derby proti Jakubčovicím.