Už od úvodních minut se hrál na mokrém bíloveckém trávníku kvalitní fotbal, o čemž svědčil střelecký pokus Ronce, jenž vyzkoušel pozornost hostujícího Bartoše. Brzy na to bylo rušno před brankou Bílovce, ale Nykš s Žídkem nakonec hrozící nebezpeční zažehnali. Hosté hrozili převážně po rohových kopech a brejcích, ale domácí defenziva si vždy dokázala poradit.

Bílovečtí si pak po zdařilých kombinačních akcích začali vytvářet více šancí, ale selhávali v koncovce. Pěla po přihrávce Semana těsně minul, Raszyk střílel z dvaceti metrů do tyče a největší možnost měl v poslední minutě úvodního dějství, po centru Ronce, Seman, ale zblízka nastřelil pouze na brankové čáře stojícího gólmana.

Atraktivní podívaná pokračovala také po změně stran a v 57. minutě mohli jít do vedení hosté, ale Nykš předvedl skvělý zákrok. Za chvíli to z velké dálky zkoušel chytře Seman, ale vyběhnutý Bartoš nakonec s vypětím všech sil vyrazil míč nad. V 65. minutě už se ale bílovečtí příznivci mohli radovat, když Ronec vysunul Matěje Moučku, jenž udělal kličku brankáři a do prázdné branky otevřel skóre vyrovnaného zápasu.

Deset minut před koncem rozhodla duel hostující chyba, kdy po malé domů zahrávali domácí mezi penaltou a hranicí velkého vápna nepřímý kop. Matěj Moučka posunul míč na Ronce, jenž parádně obstřelil zeď a trefou do šibenice zvýšil na 2:0. V závěru pak ještě mířil Petr Moučka, po Dardově přihrávce, do tyče. „V těžkém zápase jsme šli doma za třemi body a jsem rád, že se nám to podařilo, stejně jako udržet čisté konto. Konečně jsme zvládli vyrovnané utkání a kluci zaslouží pochvalu za skvěle zvládnutý zápas, ale musím ocenit i hru soupeře," zhodnotil vítězné představení Bílovce jeho trenér Tomáš Černín.

Poháry BAUER Krajský přebor, 14. kolo:

FC BÍLOVEC – TJ HÁJ VE SLEZSKU 2:0 (0:0)

Branky: 65. M. Moučka, 81. Ronec. ŽK: Pěla, Ronec – Janíček, Lampa, Trupl. Rozhodčí: Tomšík – Ochodek, Vranay. Diváci: 110.

FC Bílovec: Nykš – Pavlík (89. Tomášek), Marák, Žídek, Kotrla (77. L. Černín) – P. Moučka, Raszyk – Pěla (78. Ondruš), Seman, Ronec (88. Mikyska) – M. Moučka (88. Darda). Trenér: T. Černín.