To se může stát už ve 4. kole, kdy Novojičínští fotbalisté přivítají Kravaře. Utkání začíná v sobotu 1. září od 16.30 hodin.

Jak vlastně probíhala vaše jednání s Novojičínským klubem a proč jste se nakonec rozhodl pro toto angažmá?

Rozhodl jsem se, protože Nový Jičín měl korektní a rychlé jednání, a navíc jsem znal pana Holuba. Měl jsem totiž jednání i s jinými kluby, a tam se to trošku táhlo. Měl jsem nabídku i do Karviné, ale zavolali mi později. Já jsem chtěl jednat rychle a korektně, a to mi Nový Jičín splnil.

Jak hodnotíte divizní mužstvo Nového Jičína?

Když jsem sem přišel, tak se mi zdálo mužstvo velice mladé, ale podařilo se nám získat Rosťu Kišu, který je dostatečně zkušeným hráčem. Řekli jsme si totiž s manažerem panem Holubem, že by to chtělo nějakého zkušenějšího hráče, aby se mužstvo ještě více zkvalitnilo. Takže v současnosti je tým skloubený – tři zkušení hráči plus mládí.

V dosavadním průběhu sezony máte po třech kolech na kontě čtyři body. Jak hodnotíte začátek ročníku?

Spokojen jsem tak napůl, protože jsme v každém ze tří utkání mohli bodovat naplno. Řekl bych, že jsme v těch zápasech nedokázali využít a prodat to, co nám utkání nabídlo. Myslím, že jsme byli ve všech zápasech lepší než soupeř, ale na některé věci, které ještě nemáme vžité, jsme doplatili. Ne všechno se dá s mužstvem stihnout za měsíc, něco si musí trochu, jak se říká, sednout. Ze čtyř gólů, které jsme inkasovali, jsme tři dostali zbytečně. Ale postupně si o chybách říkáme a snad se to do příštích zápasů nebude opakovat. Tím pádem bychom se mohli postupně zlepšovat.

V sobotu vás na domácí půdě čekají nevyzpytatelné Kravaře, které mají prozatím jeden bod, ale rozhodně se nejedná o lehkého soupeře. S čím půjdete do utkání?

Tak my bychom samozřejmě rádi navázali na minisérii dvou zápasů bez porážky. V domácím prostředí vždycky nastupujeme s tím, že bychom chtěli vyhrát. Mužstvo by mělo ukázat, že na to má, a měli bychom tu sérii prodloužit.

Budete mít, kromě distancovaného Lokši, kompletní kádr, nebo vám bude ještě některý z hráčů scházet?

Sestava mi dělá trošku vrásky na čele. Protože bude chybět jak Lokša, kvůli červené kartě, tak ještě Švihel, který avizoval dlouho dopředu, že jede na dovolenou. Budeme asi muset trošku improvizovat. Máme tedy teď se sestavou trošku problémy. I když by měl přibýt Lukáš Radko, který se vrátí po nemoci. Ale dělá mi starosti to, že máme čtyři útočníky, a budeme tak muset nastoupit z větším počtem útočníků. V sestavě tedy bude asi nějaká menší změna v samotném rozestavení.

PROGRAM NOVÉHO JIČÍNA

1. září FK NJ – Kravaře
8. září Val. Mez. – FK NJ
12. září Opava B – FK NJ

DALIBOR TOBOLA