FC BÍLOVEC – TJ LUDGEŘOVICE 1:0 (1:0)

I když skončilo utkání nejtěsnějším možným rozdílem, kdyby domácí fotbalisté proměnili aspoň polovinu svých vypracovaných šancí, mohli si v utkání otevřít menší střelnici. „Po zápase jsem klukům říkal, že co se týče fotbalovosti a takové té herní dominance, tak to byl náš nejlepší domácí zápas. Skóre je sice jedna nula, ale kdybychom dali aspoň padesát procent šancí, tak to mohlo vypadat úplně jinak. Už první poločas jsme měli vést minimálně o dvě branky," informoval domácí trenér Marian Bedrich. Hosté v první půli vážněji zahrozili přímým kopem, který však zlikvidoval pozorný Rozsypal.

I do druhé půle vlétli bílovečtí fotbalisté na soupeře od první minuty. „Do druhého poločasu jsme nastoupili a hned v úvodní minutě jsme měli tutovku. Potom také dvě tyče a dvakrát naše šance zá- zračně vyrazil gólman soupeře," líčil Marián Bedrich. Neproměněné šance se mohli domácím vymstít v poslední minutě utkání. „Mužstvo jsem chválil za herní projev, ale káral jsem ho za koncovku. Protože soupeř měl největší šanci v nastaveném čase po rohu, kdy my jsme házeli aut u branky soupeře. Ale hodili jsme ho tak hloupě, že z toho byl nakonec jejich roh. Byl tam takový závar, a nakonec jsme to uhráli," ulevil si po utkání domácí
kouč.

Celkově se tak jednalo o šestou letošní výhru Bíloveckých. „Jsme rádi, že jsme to s Ludgeřovicemi zvládli, protože to byl náš poslední podzimní zápas na domácím hřišti. A už je jasné, že po dlouhé době skončíme v plusu co se týče tabulky pravdy. Můžeme už teď jenom plusové body navýšit. Odehráli jsme doma šest zápasů a dostali jeden gól z trestňáku. To je, myslím si, unikátní. Defenzivní práce celého týmu je prozatím ukázková, hlavně doma," připomněl skvělou statistku domácích utkání bílovecký trenér.

Bílovec naopak trápí slabší produktivita. „Na té musíme ještě zapracovat. Ludgeřovice zlobily, nedaly nám nic zadarmo, ale kdybychom proměnilI ty šance, mohli jsme zápas dohrávat v daleko větším klidu. Někdy je ale to jednobrankové vítězství cennější, protože jsme museli být pořád ve střehu," uzavřel Marián Bedrich. Příští utkání čeká aktuálně třetí Bílovec na půdě druhých Bolatic. (dbt)

Branka: 33. Bzonek, ŽK Bílovce: Darda, Ronec, Ondruš, rozhodčí: Přeček – Beran, Selník.

Bílovec: Rozsypal – Malý, Žídek, Seman, Horák – Kotrla (71. Raszyk), Ronec (89. Raška), Sigmund – Ondruš (77. Timko) – Bzonek, Darda. Trenér: Marian Bedrich.