Jedná se již o 19. ročník tohoto mezinárodního dorosteneckého turnaje (U18), jehož se kromě České republiky zúčastní ještě celky Norska, Turecka, Ukrajiny, Maďarska a Slovenska. Tréninky mládežnických reprezentací proběhnou na těchto fotbalových stadionech: Česká republika Radvance, Turecko Markvartovice, Slovensko Polanka, Ukrajina Heřmanice, Maďarsko Klimkovice, Norsko Šenov.

Historicky první mezistátní fotbalové utkání na stadionu v Novém Jičíně bude vyvrcholením akcí pořádaných v tomto roce fotbalovým klubem u příležitosti 90. výročí založení prvního fotbalového klubu v Novém Jičíně. „Pro náš fotbalový klub je ctí, že se i naše město, Nový Jičín, stane spolupořadatelem akce, která je považována za neoficiální mistrovství Evropy," dodal k této významné fotbalové akci za vedení FK Nový Jičín Vladimír Strnadel. (dtb)

VÁCLAV JEŽEK

(* 1. 10. 1923, Praha + 2. 8. 1995, Praha)

Jméno Václava Ježka je zapsáno zlatým písmem do historie československé a české kopané, zejména proto, že pod jeho vedením získal tým v roce 1976 v Bělehradě titul mistra Evropy. Dosáhl také řady úspěchů s různými kluby zvučných jmen, jako jsou AC Sparta Praha, ADO den Haag, Feyenoord Rotterdam a FC Curych. Se Spartou získal v letech 1965 až 1988 pětkrát titul mistra země a třikrát národní pohár a v letech 1984 a 1988 dosáhl double. Pod jeho vedením bojovala Sparta Praha v semifinále PVP proti AC Milán. Národní tým vedl v 54 zápasech. Byl prezidentem Technické komise fotbalového svazu a jedním ze zakladatelů a prvním prezidentem Unie českých fotbalových trenérů.