Navázali na vítězství 4:1 v Určicích a po vydařené první půli porazili doma 4:2 Brumov, pro který se jednalo o první porážku v sezoně. Novojičínští fotbalisté tak po úvodních třech porážkách konečně zabrali a dvěma vítězstvími se odpoutali od samotného dna tabulky. Proti Brumovu se, kromě střelecky disponovaného Radovana Lokši, prosadili také oba stopeři Malina s Cigánkem.

Nový Jičín zůstal u vítězného rozestavení s pěti záložníky a už ve třinácté minutě šel, po rohovém kopu Rybaříka a následné vlastní brance Kořenka, do jednobrankového vedení. Dvě minuty před půlhodinou hry rozjásal domácí příznivce Lokša, jenž v pokutovém území trkl do centru Pleška. Za pouhé čtyři minuty se úspěšnou hlavičkou prezentoval také stoper Malina, který usměrnil centr Kiss Farkase. A domácí kanonáda neskončila ani v závěru poločasu, kdy poslal Brumovu čtvrtou gólovou navštívenku Cigánek, jenž udeřil úspěšnou dorážkou po závaru před brankou hostů, a střelecky se tak prosadil ve druhém utkání v řadě za sebou.

Dostatečný náskok jako by domácí ukolébal a po změně stran už se prosazoval pouze soupeř.

V 71. minutě překonal Leskovjana Kořenek, který tak odčinil úvodní vlastní branku, a minutu před koncem řádné hrací doby snížil na 2:4 Polách. Bývalý prvoligový fotbalista, jenž strávil jarní část v dresu Opavy, se před startem podzimu vrátil do svého mateřského klubu.

Více už však hosté z Brumova nestihli, a z Nového Jičína si tak odvezli první porážku v probíhající sezoně. „Zůstali jsme v rozestavení jako v předešlém zápase v Určicích a vyšel nám opět první poločas, i když ze začátku to nevypadalo tak jednoznačně. Soupeř byl fotbalový, chtěl hrát a myslím si, že se čekalo na první chybu, kterou nakonec udělal soupeř," uvedl domácí kouč a sportovní manažer týmu v jednom Alois Holub, jehož však rozladil výkon ve druhé pětačtyřicetiminutovce. „Do druhého poločasu jsme si řekli, že budeme hrát dále aktivně, ale musím říct, že to z naší strany nebyl moc dobrý nástup. Nezačali jsme dobře, byli jsme daleko od soupeře a spíše jsme se věnovali přihrávkám dozadu, což byla velká chyba, protože jsme měli hrát nadále směrem dopředu. Za druhý poločas je třeba hráče pokárat," vyjádřil se dále Holub.

Už ve středu přivítají novojičínští fotbalisté ve vloženém kole druhý Přerov, který o víkendu poprvé v sezoně prohrál, když v Rýmařově padl po výsledku 1:2. „Na pondělním tréninku rozebereme především druhý poločas, kde jsme neplnili to, co jsme si řekli, a uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní i proti Přerovu," dodal kouč FK Nový Jičín.

FK Nový Jičín - FC Elseremo Brumov 4:2 (4:0)

Branky: 13. vlastní Kořenek, 28. Lokša, 32. Malina, 44. Cigánek 71. Kořenek, 89. Polách.

Rozhodčí: Drápal Lakomý, Slabý.

Nový Jičín: Leskovjan Hejdůšek, Malina, Cigánek, Kiss Farkas (84. Smolarčík) Kalich, Švec, Rybařík, Molnár, Plešek (79. Neumann) Lokša. Trenér: Alois Holub.

Novojičínský vstup do sezony 2014/2015

1. kolo: FK Nový Jičín - TJ Lokomotiva Petrovice 2:3(1:0)

Branky:10. Smolarčík, 66. Lokša 75. a 82. Hanusek, 90. Malina vlastní.

2. kolo: FC MSA Dolní Benešov - FK Nový Jičín 2:1 (2:0)

Branky: 23. Labuda, 38. Radek 47. Smolarčík.

3. kolo: FK Nový Jičín - FK Mohelnice 0:3 (0:2)

Branky: 36. Večeřa, 41. Kuba, 56. Fiala.

4. kolo: TJ Sokol Určice - FK Nový Jičín 1:4 (0:2)

Branky: 88. Walter- 16. a 62. Lokša, 9. Cigánek, 60. Kalich.

5. kolo: FK Nový Jičín - FC Elseremo Brumov 4:2 (4:0)