Hosté se radovali také v duelu mladších dorostenců, ve kterém zvítězili 12:1. Mladíci novojičínského FK zatím zažívají parádní vstup do sezony starší dorost je druhý jen vinou horšího skóre, mladší dorostenci tabulce vévodí.

Nový Jičín nyní v sobotu dopoledne přivítá nedaleké Valašské Meziříčí (starší v 10.00, mladší ve 12.15) a Frenštát pod Radhoštěm cestuje v neděli před obědem na hřiště Slavie Opava.

V brance Nového Jičína se v derby znovu představil mladík Geryk (ročník 2001), jenž zastupoval zraněného Grulicha, a který si opět vedl velice dobře. Kovalovu týmu vyšel vstup do zápasu, když už ve 3. minutě překonal Nezhodu přesnou ranou Kratochvíl.

Další novojičínské šance zahodili Kudry a Staněk a tak se na další gól čekalo až do 37. minuty. V té Kratochvíl vysunul Staňka a hostující kapitán si zpracoval míč a střelou k tyči zvýšil již na 2:0.

Novojičínská aktivita se pak projevila také po změně stran. Sedm minut po zahájení druhé půle proměnil pokutový kop po faulu na Klepáče Staněk. Na 4:0 pak zvyšoval po trestném kopu Staňka hlavičkou Dresler a za minutu se dočkal také Frenštát, kdy Nevřiva parádní ranou téměř do šibenice snížil na 1:4.

V závěru zápasu pak ztvrdili hostující výhru střídající Poláček, jenž dorazil střelu Bartoně, která skončila na břevně a po něm také Janovský, jenž zužitkoval akci Poláčka.

„Před zápasem jsem měl z derby trochu obavy. Nevěděl jsem, v jaké sestavě domácí nastoupí, ale kluci zvládli utkání velmi dobře a vyhráli jsme zaslouženě. Jsem rád, že nám vyšel úvod soutěže. Měli jsme však poměrně dobrý los. Nyní nás čeká doma určitě těžší soupeř, který v loňské sezoně celou soutěž vyhrál. To nám ukáže, jak na to doopravdy jsme," má jasno trenér staršího dorostu FK Nový Jičín Jan Koval.

Frenštátští, kterým chyběli čtyři hráči základní sestavy, tak svou tříbodovou sbírku nerozšířili.

„V prvním poločase jsme podali solidní výkon, ale pokud chceme být úspěšní, musíme se vyvarovat tak velkým individuálním chybám. To nás bohužel stálo výsledek a utkání skončilo vysokým rozdílem. Měli jsme na začátek sezony těžký los, ale ukázali jsme i světlé stránky naší hry. Máme na čem pracovat, ale věřím, že jak si věci sednou a budeme kompletní, tak začneme sbírat body," přeje si trenér frenštátského staršího dorostu Petr Zdarsa.

Duel mladších dorostenců skončil jednoznačnou záležitostí Nového Jičína, jehož výhru 12:1 řídil šesti gólovými zářezy Jakub Gazda.

„Sezona bude bohužel velmi náročná, nejen výsledkově ale i psychicky. Tým je složen z hráčů, kteří musí hrát za starší dorost, nebo jsou ještě věkově v kategorii žáků. Nicméně i přes vysoké porážky na úvod sezony věřím, že přijdou i vydařené zápasy, kdy nějaký ten bod urveme. Hráčům nemám co vytknout, naopak jim děkuju a smekám za bojovnost, kterou i za rozhodnutého výsledku předvádí," ocenil výkon mladíků Zdarsa.

V DOHRÁVCE PŘEJELI OPAVU Před víkendovým derby ještě novojičínští starší dorostenci stihli uspět proti Slavii Opava. Mladší dorost vyhrál s čistým kontem 4:0 a větších problémů neměli ani jejich starší kolegové. Domácí nápor se projevil už v 9. minutě, ve které se ujala překvapivá střela Klepáče. Nový Jičín byl nadále při střelecké chuti a po půl hodině přidal druhý zásah, po individuální akci, Kuman. Začátek druhého dějství pak rozhodl o osudu zápasu. Po přihrávce Kratochvíla se konečně prosadil také Staněk a za chvíli zvyšoval na 4:0 Kudry. Slavia pak z ojedinělé akce snížila, ale poslední slovo patřilo domácím. Janovský totiž pohotovou ránu, po asistenci Dreslera, uzavřel novojičínskou výhru na 5:1. „ Utkání jsme zvládli a vyhráli zcela zaslouženě. Hosté nastoupili do utkání s respektem. Naše vítězství mohlo být i vyšší, kdyby se více střelecky dařilo zejména Staňkovi, který byl nejlepším hráčem. Dirigoval hru a mohl dát klidně hattrick," vzpomínal na duel kouč starších dorostenců Nového Jičína.

4. kolo:

Starší dorost: SK Beskyd Frenštát p. R. - FK Nový Jičín 1:6 (0:2)

Branky: 72. Nevřiva – 37. a 52 z pen. Staněk, 3. Kratochvíl, 71. Dresler, 84. Poláček, 86. Janovský.

Frenštát p. R.: Nezhoda – R. Kocián, Balcárek, T. Kocián, Svoboda - Mičulka, D. Kocián, Hajník (81. Žák), Julínek (84. Čuport) - Nevřiva, T. Novák (62. J. Novák). Trenér: Zdarsa.

Nový Jičín: Geryk – Kuman (63. Kyselý), Dresler, Indrák, O. Horák (80. D. Palla) - Klepáč, Kratochvíl (81. Janovský), Bartoň, Maloušek (63. Poláček) – Staněk, Kudry. Trenér: Koval.

Mladší dorost: SK Beskyd Frenštát p. R. - FK Nový Jičín 1:12 (0:8)

Branky: 61. Hajník – 11., 23., 27., 31., 75. a 79 Gazda, 2. a 5. Kudělka, 16. a 35. Šimsa, 51. Janovský, 66. Bártek.

Frenštát p. R.: Srněnský (16. Studnický) - Bartoň, T. Kocián, Čuport, Adamec - Julínek, Svoboda (28. Halda), Žák, Kahánek – T. Novák, Hajník. Trenér: Zdarsa.

Nový Jičín: L. Kocián – Ševčík (41. Žárský), Šimsa, Rončka (41. Hub), Kudělka (41. Janovský), M. Palla (41. Bártek), Kadlčík, Buzek (62. Geryk), Gazda, Gonda, D. Palla. Trenér: Merenda.

Vložené 1. kolo:

Starší dorost: FK Nový Jičín - Opava 5:1 (2:0)

Branky: 9. Klepáč, 29. Kuman, 51. Staněk, 54. Kudry, 89. Janovský - 65. Škrobánek.

Nový Jičín: Geryk – Kuman (74. Janovský), Dresler, Palla (77. Kyselý), Indrák –Klepáč (87. Rončka), Kratochvíl (60. Bartoň), Staněk, Maloušek – O. Horák (60. Poláček), Kudry. Trenér: Koval.

Mladší dorost: FK Nový Jičín - Opava 4:0 (1:0)

Branky: 12. Kudělka, 51. Gazda, 62. Ševčík, 75. Žárský.

Nový Jičín: L. Kocián – Bártek, Ševčík, Šimsa, Rončka, Kudělka (66. Žárský), M. Palla (48. Hub), Kadlčík, Buzek, Gazda, Gonda. Trenér: Merenda.