Starší dorostenci se vraceli s prázdnou, mladší naopak slavili, po výsledku 3:1, premiérové tři body v sezoně. Včera pak předehráli novojičínští mladíci v domácím prostředí víkendové utkání proti nedalekému Valašskému Meziříčí.

Starší dorost:

TJ Sokol Čechovice - FK Nový Jičín 2:1 (1:1)

I když byli Novojičínští na Prostějovsku aktivnější, inkasovali po půlhodině hry jako první. Odpověď však přišla záhy, když po faulu na Martina Bartoně proměnil pokutový kop zadák Zmatek. Rozdílovou branku si Čechovice schovaly na 70. minutu, kdy udeřily podruhé, a na to už se Novojičínským reagovat nepodařilo. „V prvním utkání s ambiciózním nováčkem jsme měli převahu po celý zápas. Byli jsme po celý zápas lepší v kombinaci a také v držení míče, bohužel jsme neproměnili některé slibné šance. Domácí hráli rychlý fotbal na brejkové akce a po dvou našich zbytečných ztrátách v přechodu do rychlého protiútoku nás domácí z rychlé křídelní akce přes levou stranu překonali," uvedl trenér starších dorostenců František Merenda, jenž by se s týmem v soutěži rád udržel a hrál v poklidném středu tabulky. „V našem týmu jsme se museli obejít bez čtyř hráčů základní sestavy, ale ty plnohodnotně nahradili mladší dorostenci. Z celku starších dorostenců podali nadprůměrný výkon Tichánek, Maňák, Bartoň, Indrák, Hatlapatka a střídajíci Staněk. Bohužel ostatní, až na Davida, podali výkon pod svými možnostmi," hodnotil utkání trenér novojičínských starších dorostenců. Do kádru se v létě přesunuli mladší dorostenci. „Hlavní je, že je společná příprava a vedení staršího a mladšího dorostu," dodal Merenda.

Branka NJ: 35. Zmatek z pen.

Nový Jičín: Tichánek Rulíšek (46. Gold), Maňák, Indrák, Zmatek Pokorný, Hrubý, Žlebek, David (70. Staněk) Hatlapatka, Bartoň. Trenér: František Merenda.

Mladší dorost:

TJ Sokol Čechovice - FK Nový Jičín 1:3 (0:0)

Pozměněný celek mladších dorostenců si v prvním poločase vypracoval tři slibné šance, ale skóre vydrželo po celý první poločas bezbrankové. „Utkání pro nás bylo velkou neznámou. Ne tak kvůli našemu soupeři, ale hlavně kvůli nám. K nám do týmu přišlo hodně nových hráčů, převážně z nižších soutěží, a chvíli tak bude trvat, než si vše sedne. Zápas jsme začali nervózně, ale kvalita byla na naší straně. Soupeř nijak zvlášť nehrozil. Již tradičně jsme v poločase vystřídali, protože je potřeba, aby všichni kluci byli schopni hrát, a ne jen sedět na lavce," vyjádřil se kouč mladších dorostenců FK Nový Jičín Jaromír Kvita. Po návratu z kabin se novojičínský tlak stupňoval, výsledek se však stále neměnil. Až po menším závaru v pokutovém území se dostal míč k Bartoňovi, jenž se nemýlil a poslal svůj tým do vedení. Poté však Čechovice využily hostujícího zaváhání a brzy srovnaly. „Musím říct, že to byla jediná šance domácích ve druhém poločase, kterou jsme jim ale darovali. Poté mě překvapil Indrák. Hrál celý zápas za starší a od obdrženého gólu začal z pozice stopera větrat domácí zálohu a obranu. Nedali jsme pak několik stoprocentních šancí," litoval Kvita. Až pět minut před koncem se trefil Hanzelka a ihned po domácí rozehrávce přidal definitivní pojistku Bartoň, který zvýšil novojičínské vedení na 3:1.

Noví hráči z okolí

Z kádru mladšího dorostu odešlo po sezoně do celku starších dorostenců osm hráčů. Z žáků tým doplnili tři hráči, a tak se klub snažil doplnit kádr hráči z okolí. „To se nakonec povedlo. Ze žáků přišli do týmu Geryk, Ondřej Horák a na hostování z Opavy Hub, nově pak přišli Kyselý, Batrla, Čapka, Ištok, Dominik Horák, Gold, Grulich, Slavík a Dyčka," okomentoval letní průvan v týmu trenér mladších dorostenců, jež půjdou do sezony s jediným cílem. „Ten jsem klukům řekl při generálce na novou sezonu, a to, že během podzimu je pro mě nejdůležitější, aby se rozvíjely jejich herní a takticko-technické dovednosti. Protože je rozdíl hrát okresní přebor, nebo divizi. Takže během podzimu mi až tak nebude záležet na výsledcích. Hlavně musí jít o to, aby kluci hráli moderní, kolektivní fotbal a aby se hlavně zlepšily dovednosti jednotlivých hráčů," vyjádřil se závěrem Kvita.

Branky NJ: Bartoň 2, Hanzelka.

Nový Jičín: Geryk Palla (41. Kuman), Gold, Indrák, Čapka Kyselý (41. D. Horák), Staněk, Dyčka (60. O. Horák), Batrla (41. Slavík) Bartoň, Hanzelka. Trenér: Jaromír Kvita. (dtb)