Po úvodním odloženém kole se v sobotu konečně dočkali začátku druhé poloviny sezony. Novojičínští fotbalisté hostili na umělé trávě nedaleké Hranice, které nakonec skolili 3:1, když se dvěma zásahy blýskl záložník Juříček. Cesta za třemi body však byla složitá, neboť kromě brzké inkasované branky se musel Hajného celek vypořádat také s vyloučením Javorka.

„Začátek byl z naší strany špatný. Dělali jsme chyby a u prvního inkasovaného gólu jsme zaspali. Postupně jsme se ale dostali do hry,“ připomněl trenér Nového Jičína Pavel Hajný, jehož tým inkasoval už ve 4. minutě, kdy se po dlouhém autu prosadil nekrytý Vyka. 

Hranice poté ještě více ožily, ale v další možnosti zasáhl pohotový Ognyanov. Po čtvrt hodině už ale mohli domácí slavit důležité vyrovnání, když kapitán Švec vybídl přihrávkou mezi obránce Juříčka, jenž předvedl bezchybné zakončení a srovnal. Zbytek první půle další vyložené šance nenabídl a největšími možnostmi tak byly neúspěšné hlavičky Pyclíka a Švece.

Druhá půle začala nebezpečnou hlavičkou Pyclíka, která se otřela o břevno a na druhé straně pak neuspěl Kušner. V 54. minutě už ale přišel druhý gólový okamžik Juříčka, jenž napřáhl zpoza šestnáctky a jeho přesná rána k tyči znamenala novojičínský obrat na 2:1.

Za pět minut však uviděl druhou žlutou kartu Javorek, který tak musel po první žlutém kartónu ze 46. minuty předčasně do šaten. I přes následnou převahu Hranic mohli Novojičínští přidat třetí zásah, ale Staňkův pokus mířil těsně vedle.

Hostující snaha o vyrovnání postupně sílila, ale defenziva Nového Jičína pracovala výborně. Poslední možnost měl v závěru Kuchař, ale ani on si na Ognyanova nepřišel. Ve třetí minutě nastavení pak ještě navíc zpečetil výhru Nového Jičína proměněnou penaltou Staněk, který potrestal faul na střídajícího Urbanovského.

„Hodně důležité bylo, že jsme vyrovnali ještě v prvním poločase. Po vyloučení jsme se soustředili na obranu a nakonec jsme to zvládli velmi dobře. Myslím si, že umělka vyhovovala více Hranicím, ale pro nás je vítězný start hodně důležitý,“ pochvaloval si Hajný, jenž nemohl počítat s indisponovanou dvojicí Pavel Macíček, Michal Kiss Farkas. Další utkání čeká Nový Jičín první dubnovou neděli od 15.30 na hřišti Bohumína.


FK NOVÝ JIČÍN – SK HRANICE 3:1 (1:1)

Branky: 17. a 54. Juříček, 93. Staněk z pen. – 4. Vyka. Rozhodčí: Šimoník – Volek, Smýkal. ŽK: Staněk, Javorek, Opatřil, Pyclík, Malina – Kušner, Vyka, M. Lasovský, L. Lasovský. ČK: 60. Javorek (NJ). Diváci: 153.


FK Nový Jičín: Ognyanov – Javorek, Malina, Nippert, Wolf – Kalich, Švec, Juříček, Staněk – Opatřil (85. Pokorný) – Pyclík (89. Urbanovský). Trenér: Hajný.

Kopřivnické házenkáře čeká ve sváteční pátek od 18 hodin bitva o play-off proti Jičínu.
Kopřivnice nezvládla souboj s Cementem a v pátek hraje o play-off!