„Poté co FAČR uzavřel amatérské soutěže, umožnil nám pořádání nemistrovských přátelských zápasů, s tím, že pokryje náklady na rozhodčí,“ řekl sekretář OFS Nový Jičín Radim Dresler. „Rozhodně toho využijeme. Dali jsme klubům v okrese možnost se zapojit. Mají nyní dva týdny na přípravu, s tím, že následně bychom chtěli odehrát tři, čtyři kola,“ prozradil okresní sekretář. V hlavě má už plán, jak by se hrálo. „Zápasy by fungovaly formou trianglů, tak, že by se hrála derby, tak ať je to zajímavé i pro lidi,“ podotkl Dresler a dodal: „Chceme to týmům usnadnit v tom, že jim chce usnadnit práci. Uděláme rozpis a k tomu zařídíme úroveň, aby to mělo úroveň.“ Tímto způsobem by se vyřešila kategorie dospělých.

Extraligová házenkáři Zubří (ve žlutém) v prvním duelu o 5. místo doma porazili Kopřivnici 31:26. Foto: pro Deník/Ondřej Grůza
Lubomír Veřmiřovský: Padesát minut jsme hráli dobře

Na Novojičínsku chtějí dohrát i pohár. Ve hře jsou ještě semifinálové duely, a to mezi Příborem a Tichou, druhou dvojici tvoří Studénka s Kunínem. „I pohár byl ukončen. Ale chceme dát možnost klubům tuto soutěž dohrát, s tím, že si budou moci v těchto utkání vyzkoušet i nové hráče, kteří nebudou za daný klub registrování,“ prozradil ještě Radim Dresler.

Samozřejmě, že bez fotbalu nebudou ani ty nejmenší. „Tady to chceme vyřešit turnaji, V plánu je pořádání i populární Ligy mistrů. Na začátku prázdnin budeme pořádat také soutěž o krále střelců,“ navnadil novojičínský sekretář fotbalové nadšence.