Proti nováčkovi ze Vsetína, který předtím uhrál v deseti zápasech pouze osm bodů, se na výhru pořádně nadřeli. Divizní fotbalisté Nového Jičína nakonec po brankách Kiss Farkase a Kalicha udolali houževnaté Valachy 2:1 a mohli tak slavit páté vítězství v řadě.

Divizní Nový Jičín cestuje v příštím kole na hřiště nováčka z Frýdlantu nad Ostravicí.Utkání má výkop v neděli 18. října v 15. hodin.

„Bylo to ubojované a důležité vítězství a za tři body jsme moc rádi," sdělil sedmadvacetiletý zadák Ondřej Malina, jenž s fotbalem začínal v rodném Suchdole nad Odrou, a který pracuje jako vědecko-výzkumný pracovník na Palackého univerzitě v Olomouci.

Vsetín nepředvedl vůbec špatný výkon a o prodloužení vítězné série jste museli bojovat až do posledních minut. Co říkáte na kvalitu Vsetína?

Právě, že jsme se teď bavili i s klukama v šatně a divili jsme se, že jsou v tabulce tak vzadu, protože to byli jedni z nejlepších soupeřů, co tady zatím přijeli. Vsetín tady nepředvedl vůbec špatný výkon. Měli kvalitní fotbalisty v čele s nahoře hrajícím Kučerňákem, takže buďme rádi za tři body.

Jak jste viděl situaci u inkasované branky ze závěru první půle, když soupeř snížil z přímého kopu, který jste se snažil vyhlavičkovat na brankové čáře?

Domlouvali jsme se s Rosťou, že se zkusím stáhnout na čáru a teď se mi ještě kluci smějou, že prý jsem uhnul a měl jsem strach, že tam byla tyčka (směje se). Podívám se na to na video. Jsem na to zvědavý, jak to tam bylo.

Vsetínští hrozili především ze standardních situací…

Tak jsou to Valaši, vysocí kluci a bojovníci (usměje se). S nimi to je vždycky těžké. V Dolním Benešově to bylo podobné, ale uskákali jsme to, což je důležité. Žádnou vyloženou šanci už potom neměli.

Po pomalejším vstupu do sezony se nyní vezete na vlně výher a tabulkou stoupáte strmě vzhůru. Čím to, že vám vstup do nového ročníku moc nevyšel?

Ono to bylo dáno i přípravou, protože se netrénovalo pořádně, kvůli různým dovoleným, pracovním záležitostem a dalším věcem. Trvalo, než jsme se do toho dostali. Teď to jede a doufám, že to nezakřikneme, a že to tak půjde dále. Jsou před náma další hratelní soupeři, takže uvidíme. Dokud se daří, tak chceme uhrát co nejvíce bodů a zůstat v kontaktu s čelem tabulky.

Od letošní sezony využíváte také hráče z druholigové soupisky Frýdku-Místku. Jak to vnímáte?

Je to tak dané no, ale kluci tady přinesou kvalitu a když přišli, tak nám pomohli rozhodnout zápasy. To je tak všechno, co k tomu můžu říct.

V popředí tabulky se usadil nováček z Nových Sadů. Co na to říkáte?

Co máme informace, tak tam mají kluky ze třetí ligy a taky z olomouckého dorostu, takže určitě šikovný mančaft, kterému se daří. Možná to je nováčkovský elán. Uvidíme, jak se jim bude dařit dále.

Kariéru jste výrazně spojil také s Jakubčovicemi. Jak na tamní angažmá vzpomínáte?

To byly nezapomenutelné zážitky, prostě perfektní. Všechno šlapalo, vyhrávalo se, postupovalo se, takže to bylo super. Protočila se tam celkem řada hráčů, ale já jsem tam přišel až na tu druhou éru, takže už tam nebyly hvězdy jako předtím třeba Hapal, ale byli tam kluci jako Roman Jahoda, Kamil Bitta, dále kluci z Opavy, třeba Radek Jašek, který byl nejlepší stoper, se kterým jsem, kdy hrál. Měl jsem obecně velké štěstí na dobré stopery. Ve Valašském Meziříčí jsem hrál s Alešem Michálkem, tady v Novém Jičíně zase třeba s Gigym (Petrem Cigánkem, který momentálně obléká dres třetiligových Vítkovic), takže si určitě nestěžuju.

V kariéře jste prošel také Baníkem Ostrava. Jak dlouhou dobu jste tam strávil?

V dorostu jsem tam byl tři roky, pak jsem šel do Jakubčovic a potom do Valašského Meziříčí. Nejvíce se z mojeho ročníku prosadili asi Tomáš Mičola nebo Radim Řezník. Jinak hrajou kluci třeba druhou ligu, například Ondra Prepsl ve Frýdku-Místku.

Daří se taky vašemu mladšímu bratrovi Tomášovi, který s Bílovcem, v I. A třídě, stíhá vedoucí Jakubčovice. Vidíte některé jeho zápasy?

Když mi to vyjde, tak se na bráchu zajdu podívat. Taky se jim daří, ale já doufám, že se jim bude dařit méně než Jakubčovicím (usměje se).

FK Nový Jičín – FC Vsetín 2:1 (1:1)

Branky: 28. Kiss Farkas, 68. Kalich – 44. Kučerňák. ŽK: Molnár, Švancer – Kocurek, Dulík. Rozhodčí: Nejedlý – Denev, Částečka. Diváci: 70.
FK Nový Jičín: Šrom – Molnár, Malina, Farský, Švancer – Kalich (90. Nippert), Švec, Juříček, Kiss Farkas – Lokša, Smolarčík (85. Rybařík). Trenér: Pejša.