Starší dorost:

Nový Jičín - MFK Havířov 1:3 (1:1)

Mladí Indiáni vstoupili do zápasu lépe a v 18. minutě šli, po rohovém kopu, do vedení. Odpověď Novojičínských však byla rychlá. Swiač utekl po pravé straně, centrem našel nabíhajícího Pítra, a ten se nemýlil. Osm minut po změně stran využili hosté chyby Petřeka a dostali se do vedení 2:1. Po hodině hry se v tutové šanci ocitl Toška, ale úspěšný nebyl. Z následného protiútoku se středem obrany prosadil Havířov potřetí.

„Po vyrovnání se hra vyrovnala. Snažili jsme se stav změnit, ale kvůli nepřesné koncovce se nám to do přestávky nepovedlo. Druhá půle byla z naší strany bídná. Od většího přídělu nás v závěru zachránil Tichánek. Hosté zahodili řadu šancí a my jsme dělali naivní a hloupé chyby. Havířov byl hratelný soupeř. Mrzí mě, že někteří hráči neodvedli v druhé půli maximum. Hosté získali za druhý poločas zcela zaslouženě tři body," konstatoval trenér novojičínských starších dorostenců Radomír Kalich.

Jeho svěřence čeká závěrečný podzimní duel na půdě lídra tabulky z Krnova. Novému Jičínu patří šestá příčka.

B: 22. Pítr 18., 53. a 61 hosté. NJ: Tichánek Svobodník (80. Zmatek), Bouda, Petřek (64. Maňák), Navrátil Toška (64. Horák), Tripský, Urbanovský, Rudel Swiač, Pítr. Trenér: Kalich.

Mladší dorost:

Nový Jičín - MFK Havířov 2:0 (2:0)

Neuběhly ani dvě minuty a mladší dorostenci se dostali do vedení, když po spolupráci Swiače, Krkošky a zakončujícího Patrika Horáka otevřeli skóre. Komplikace však přišla za okamžik.

„Bohužel naše opora Maňák špatně vyhodnotil situaci a místo, aby s útočníkem ještě dál běžel, tak se mu snažil vypíchnout míč. Byla z toho červená karta. Musím uznat, že karta byla jasná. Stopera tak hrál poprvé Pokorný, který je normálně střední záložník, a musím říct, že ho hrál skvěle," těšilo domácího trenéra Jaromíra Kvitu. Nový Jičín byl však i v deseti neustále nebezpečný. Hosty motala hlavně trojice Swiač, Patrik Horák a Krkoška. Obránce Konvička poté uvolnil Patrika Horáka, ten si pohrál s krajním bekem a přesným centrem našel Krkošku, jenž se po zranění vrátil zpátky do základní sestavy Kvitova celku a zvýšil na 2:0.

„Po delší době jsme konečně mohli zapojit i marody a hned byla i na tréninku pozitivnější nálada. Chtěli jsme zachytit začátek a na Havířov vletět," prozradil trenér mladších dorostenců. I ve druhém poločase drželi domácí vysoké tempo. Jednu z vážnějších šancí havířovského MFK dokázal zpacifikovat pozorný Hatlapatka. „Šlo vidět, že kluci mají obrovskou motivaci zvítězit, i když jsme byli v oslabení. Chtěli jsme dál kombinovat a útočit. Klukům patří velká pochvala za celý zápas. Jejich bojovnost a herní vyspělost je zápas od zápasu větší. Musím pochválit i navrátilce do sestavy. Povzbuzeni vítězstvím jedeme o víkendu potvrdit body do Krnova," řekl odhodlaně trenér Kvita.

Nový Jičín momentálně ztrácí ze sedmé pozice na první Valašské Meziříčí pouhé tři body.

B: P. Horák, Krkoška. ČK: 3. Maňák (NJ). NJ: Hatlapatka Konvička (61. Dvořák), Rulíšek, Maňák, Zmatek P. Horák, Pokorný, Swiač (46. Sigmund), Bartoň (70. Staněk) Krkoška (61. Matouš), Hanzelka (52. O. Horák). Trenér: Kvita. (dtb)