KRAJSKÝ PŘEBOR 14. kolo:

BŘIDLIČNÁ - FULNEK 4:1 (0:0).

Branky: 46., 86. a 90. Holčák, 56. Jiřičný - 52. Ďurica, 150 diváků.

Petr Souček (trenér Břidličné): „První půle sice skončila bez branek, i tak to ale byl super fotbal. Ve druhé jsme začali výborně, bohužel hosté rychle vyrovnali. Pak nám ale z dorážky vrátil vedení Daříček. V závěru rozhodl krásnými góly Holčák. Přesně takové výkony od něj potřebujeme, ale pochvala patří celému mužstvu.“

Pavel Jurča (vedoucí mužstva Fulneku): „Výsledek vypadá hrozivě, ale hra byla vyrovnaná, jen jsme kupili více chyb než domácí. Ti hráli v útoku hodně důrazně a na to jsme nenašli protizbraň. Klíčový gól byl ten na 2:1, do té doby to vypadalo, že by to mohlo být vyrovnané. V závěru jsme se sesypali.“ (cha, psu)

ČESKÝ TĚŠÍN - BYSTŘICE 2:2 (0:2).

Branky: 68. Latocha, 85. Folwarczny - 35. Zoubek, 42. Buryan, 110 diváků.

Lubomír Luhový (trenér Č. Těšína): „Během čtvrthodinky jsme mohli rozhodnout a byl by klid. Místo toho jsme nesmyslně přestali běhat, zbytek poločasu byl naprosto odchozený a Bystřice nám utekla. Ve druhé půli se přístup hráčů změnil a dosáhli jsme aspoň na vyrovnání.“

Zdeněk Černek (trenér Bystřice): „Pomohlo nám, že náš gólman chytil z kraje zápasu dvě tutovky domácích. Nám se pak podařilo vstřelit dvě branky. Ve druhé půli nás ale domácí přitlačili a v závěru dokázali i vyrovnat. Bohužel, takový je fotbal. Je to ale pro nás škoda.“ (čin, sch)

HLUBINA - DOLNÍ DATYNĚ 4:2 (1:1).

Branky: 52. a 72. Procházka, 16. Krčmařík, 80. Hyrník - 18. Gistinger, 47. M. Cileček, ČK: 63. Baláž (D. D.), 90 diváků.

Bohuš Keler (trenér Hlubiny): „Velice složitý zápas, kdy jsme sice vedli, ale soupeř skóre otočil. Naštěstí jsme po pauze brzy srovnali a nakonec asi rozhodlo vyloučení hráče hostů. Přesilovku se nám podařilo využít, mohli jsme přidat i další branky.”

Josef Čermák (trenér D. Datyní): „První poločas jsme soupeře mleli, tam jsme měli rozhodnout. Bohužel dnes starší a zkušenější hráči nešli příkladem a zápas jsme díky tomu zbytečně ztratili. Není to poprvé.“ (hek, čin)

HÁJ VE SLEZSKU - BRUŠPERK 2:1 (0:0).

Branky: 53. Lampa, 78. Konvička z pok. kopu - 71. Malúš, 129 diváků.

Aleš Rozsypal (trenér Háje): „Zasloužené vítězství po bojovném výkonu. Rozhodla penalta za ruku soupeře. Už v prvním poločase jsme měli dvě šance, po přestávce jsme šli do vedení. Soupeř otevřel hru, hrozil z centrů, nakonec vyrovnal. Jsem rád, že se nám podařilo vítězství strhnout na svou stranu.“

Ondrej Hančin (trenér Brušperku): „Byl to spíš remízový zápas. Soupeř byl o něco šťastnější, když zápas rozhodl gólem z pokutového kopu po naší ruce. My ale hráli opravdu dobře, na šance minimálně vyrovnaně. Bohužel teď to našemu střelci Krejčokovi tolik nestřílí.“ (rob, sch)

LOK. PETROVICE - KRNOV 0:1 (0:0).

Branka: 61. Sabo, 85 diváků.

Dušan Kohút (trenér Petrovic): „Deka leží na klucích pořád stejná. Opakoval se Oldřišov. Spousta šancí a nic z toho. Druhé poločasy už nemíváme tak silné, protože odcházíme fyzicky. Netrénuje se a pak chybí síly. Krnov lépe kombinoval a stačil mu gól.“

Gustav Santarius mladší (trenér Krnova): „V prvním poločase byly šance na obou stranách, Miškev běžel sám na branku, bohužel si míč ukopl, na druhé straně my jsme dvakrát vykopávali z brankové čáry. Bohužel jsme se přizpůsobili nákopům domácích. Ve druhé půli Sabo vystřelil na zadní tyč a vedli jsme. Domácí pak měli víc ze hry, ale jen po šestnáctku.“ (čin, cha)

OLDŘIŠOV - PUSTÁ POLOM 0:3 (0:0).

Branky: 51. Frank, 53. Rodek, 89. Mrázek, 108 diváků.

Adam Michalčík (vedoucí Oldřišova): „Konečně jsme chytli začátek a s Polomí drželi krok celý první poločas. Bohužel to se nedá říci o druhé půli, kdy jsme během tří minut dvakrát inkasovali. Vrhli jsme poté všechny síly do útoku, jenomže jsme z brejku inkasovali třetí gól. Domácí pevnost tak poprvé letos padla.“

Tomáš Mrázek (útočník Pusté Polomi): „Zasloužené vítězství. Byli jsme lepší tým, držení míče bylo snad 70:30 pro nás. Osobně mě Oldřišov zklamal, čekal jsem od něho více.“ (rob)

BÍLOVEC - ČELADNÁ 2:1 (1:0).

Branky: 23. T. Socha, 88. Pěla - 90. Taraba, 244 diváků.

Peter Šloff (trenér Bílovce): „V zápase nás zase potkala naše tradiční slabost, nedokázali jsme proměňovat šance. Klidně to po poločase mohlo být 3:0 a bylo by po zápase. Nicméně jsme se dostali do vedení. V závěru soupeř po chybě brankáře snížil, takže to bylo ještě trochu vyhecované, ale zvládli jsme to.“

Petr Sedlák (předseda SK Čeladná): „Neodehráli jsme vůbec špatný zápas, dokonce bych řekl, že jsme byli místy i lepší. Gól na 1:2 jsme dostali v samém závěru, pak jsme mohli kopat ještě penaltu za jasný faul na našeho hráče. Bohužel se nepískalo, ten bod jsme si určitě minimálně zasloužili.“ (psu, sch)

ŠENOV odstoupil ze soutěže.

Zdroj: Deník