Vstup do utkání měli hosté opět výborný. Ve 25. minutě vyrazil domácí Richter standardku hostí, míč se ale dostal k Bajerovi, který otevřel brankový účet zápasu 0:1. Souboj záloh poté našel vyústění ve 37. minutě, kdy se po rohu Nového Jičína dostal míč k Nippertovi, a ten pojistil vedení papírového favorita 0:2.

Po změně stran hned udeřili Novojičínští. Ve 47. minutě zahrával Farkaš přímák, míč se odrazil Repovi, ale také jeho pokus domácí obrana zblokovala. Do třetice se míč dostal k Lokšovi, který z úhlu, střelou k tyči, prakticky rozhodl utkání 0:3. Jenže hned ve 49. minutě utekl po levé domácí Ďurica, obešel obránce a namířil si to do pokutového území.

Záchrannou brzdu na poslední chvíli zatáhl kapitán Bajer, ale rozhodčí nařídil pokutový kop, a ten sám postižený proměnil 1:3. Když se následně neuchytil projektil Lokši z 25 metrů, který pouze líznul tyč Richterovy brány, udeřili opět domácí. V 86. minutě se k míči, po rychlé rozehrávce a křižném pasu, dostal Kamil Molnár, jenž střelou z úhlu, po zemi k tyči, snížil na rozdíl jediné branky 2:3.

Kamil Vrba (Jakubčovice): Soupeř dnes především neproměnil spoustu šancí. Dnes jsme třikrát inkasovali ze standardních situací, takže na tom bychom ještě měli trochu zapracovat. Jinak utkání pro nás svůj účel splnilo a myslím, že i pro hosty, kteří se dnes dostali poprvé na přírodní povrch. S výsledkem i předvedenou hrou jsem spokojen. Stále ale bojujeme s velice úzkým kádrem, tudíž, pokud by se někdo zranil, už bychom mohli mít problémy.

Tomáš Vyhlídal (Nový Jičín): Musím přiznat, že na to, že šlo o generálku, jsme byli z předvedené hry zklamaní. Vedli jsme tři nula, když jsme dali všechny branky po standardních situacích, což je jediné pozitivum, ale co nás mimo jiné hodně zaskočilo a co bylo nejhorší, že jsme přišli o čtyři hráče. Pro zranění odstoupili Šrom, Smolarčík, Kalich a Jakub Hanzelka. Snad budou do mistráku v pořádku.

TJ Tatran Jakubčovice - FK Nový Jičín 2:3 (0:2)
Branky:
49. Ďurica (PK), 86. K. Molnár - 25. Bajer, 37. Nippert, 47. Lokša

Jakubčovice: Richter Tihelka, Anděl, Sommer Šíma (76. Hendrich), Klevar, Ďurica, Šťastný, K. Molnár Pavelka, Demel (70. Novosad). Trenér Kamil Vrba
Nový Jičín:
Šrom (35. Hanus) Jiří Hanzelka, Bajer, Nippert (78. Durec), Farkaš Kalich (69. Pešek), Hejdušek, Lokša, Jakub Hanzelka (73. Novotný) Repa, Smolarčík (40. Gelnar). Trenéři Jan Žemlík, Tomáš Vyhlídal