„Zimní příprava proběhla v domácích podmínkách, jelikož máme k dispozici umělou trávu. Využili jsme taky fitness Honzy Jaroše a bazén. Příprava mohla proběhnout lépe, ale kluci mají někdy směny nebo školu. Nezdařila se nám generálka, když Veřovice kvůli malému počtu hráčů nepřijely," řekl na úvod trenér bíloveckých fotbalistů Petr Gelnar, jenž byl spokojen s vystoupením proti diviznímu Novému Jičínu nebo v zápase proti Polance z krajského přeboru.

Pátý tým podzimní tabulky I. A třídy, sk. A, vysoko porazil postupně Jistebník, Šilheřovice a Skotnici, prohrál těsně s Jakubčovicemi a Brušperkem, zdolal Ostravu-Jih a hrál bez branek s Polankou.

V závěru přípravy pak znovu na domácí umělce padl 1:5 s divizním Novým Jičínem a prohrál s Libhoští 2:3.

Z podzimního kádru odešla dvojice Kornak, Tomek. Kmenoví hráči Petřkovic budou hrát na jaře v Brušperku. K dispozici nebude pravděpodobně ani brankář Rozsypal, který v klubu skončil. Bílovečtí tak budou mezi tyčemi spoléhat na mladíka Luboše Lindovského. „Ještě hledáme druhého gólmana, ale zatím se nám to nedaří," dodal trenér FC Bílovec.

Příchod otce a syna

V týmu se naopak po pauze objevil Darda a z hostování se vrátili Vojtěch Dvořák (Pustějov) a Lukáš Kocmich (Bartošovice). Zajímavostí je pak příchod otce a syna Moučkových. Otec Petr hrál na podzim v Polance a syn Matěj je hráčem Vítkovic.

Stínem přípravy je ale zranění kolene kapitána Davida Štverky, jenž se v úvodních třech přípravných duelech trefil sedmkrát. „Začíná pomalu posilovat, ale nějakou dobu bude určitě chybět," smutnil šéf bílovecké lavičky.

Bílovec by na jaře nechtěl opustit popředí tabulky. „Chtěli bychom se pohybovat nahoře a pomalu se připravovat na další sezonu. Ve vyrovnané tabulce máme na úvod těžký los," připomněl Gelnar jarní start svého celku, který jede ve druhém jarním zápase na hřiště šestých Mokrých Lazců a následně hostí druhé Bolatice.