Divizní fotbalisté Nového Jičína totiž po zvládnutém vloženém kole, ve kterém vyhráli ve středu na horké půdě Kozlovic 1:0, nezaváhali ani doma proti o záchranu bojujícímu Brumovu, který po jednoznačném průběhu vyprášili 6:0. Svěřenci Pavla Hajného tak zvítězili i v osmém jarním utkání, po kterém poskočili již na 2. místo. Během jarní jízdy se navíc mohou pochlubit vševypovídajícím skóre 22:2.

Novojičínští potvrzovali roli favorita od samotného úvodu, což korunovali po čtvrthodině, kdy se po kombinační akci prosadil po Opatřilově přihrávce mladík Staněk, pro něhož se jednalo o pátou trefu v ročníku.

Poté neproměnil velkou šanci Macíček a tak se na druhou branku čekalo až do 36. minuty, ve které teprve osmnáctiletého brankář Pjajka překonal výstavní střelou Kalich. Zkušený novojičínský záložník se pak za pouhé tři minuty prosadil znovu, když tentokráte těžil z práce Pyclíka.

„Soupeř se snažil napadat, ale měl tam velké díry, kterých jsme využívali a brzo jsme si začali vytvářet šance. Druhý gól Kalicha do šibenice podle mě rozhodl. Brumov už pak přestal věřit, že by mohl něco uhrát a zápas už měl pak jednoznačný průběh,“ hovořil spokojeným hlasem kouč divizního Nového Jičína Pavel Hajný.

Nový Jičín pak nestáhl nohu z plynu ani po změně stran a po hodině hry zvyšoval již na 4:0 kapitán Švec, který si našel rohový kop Kiss Farkase.

Za dalších pět minut pak hostům ze Zlínska zasadil bůra kanonýr Pyclík, jenž byl po vysunutí od Macíčka faulován v pokutovém území, což pak sám potrestal proměněnou penaltou.

Až poté se hosté dostali, přes pevnou defenzivu Nového Jičína, poprvé v utkání k ohrožení Ogynanova, ale ten si na další čistý štít nenechal sáhnout. S šestou gólovou navštívenkou pak přišel ještě v závěru zápasu Pyclík, jenž svým osmnáctým zásahem v sezoně završil jasné vítězství 6:0.

Nový Jičín nyní čeká nedělní šlágr na hřišti čtvrtého Havířova, kde se představí v 10.15 hodin. Odjezd autobusu od tribuny je v 8 hodin. „Havířov teď venku dvakrát prohrál, ale doma je velice silný. Pro ně už to ale bude klíčový zápas, který musejí vyhrát, protože na první místo ztrácejí už šest bodů. Nám hodně ukáže právě další týden, kdy máme Havířov, Slavičín a Ústí. Bude to hodně zajímavé a do Havířova pojedeme úplně v pohodě,“ nahlédl Hajný směrem k rozhodující části sezony.


FK NOVÝ JIČÍN – FC ELSEREMO BRUMOV 6:0 (3:0)

Branky: 36. a 39. Kalich, 65. z pen. a 87. Pyclík, 15. Staněk, 60. Švec. Rozhodčí: Přikryl – Pospíšil, Ehrenberger. ŽK: Chovanec, Kolář, Polách. Diváci: 157.


FK Nový Jičín: Ognyanov – Macíček, Malina (66. Nippert), Javorek, Kiss Farkas – Kalich (46. Urbanovský), Švec, Juříček (62. Pokorný), Staněk – Opatřil – Pyclík. Trenér: Pavel Hajný.

Hor. řada zleva: Jak. Jarolím, O. Dofek, Jak. Klimpar, Mar. Mazáč, Jak. Kovařík, Pe. Španihel a tren. Sim. Klapcová. Spod. řada zleva: as. tren. Ane. Pivoňková, Mar. Chovancová, Bar. Svobodová, Kar. Durajová, Sim. Hrnčířová, Len. Kokešová a Kl. Křepelková
Muži Laguny potvrdili domácí dominanci