V domácí sestavě se posunul na hrot útoku Bartoš, který krátce po uplynutí čtvrt hodiny prodloužil autové vhazování a vyslal tak do úniku Klimpara. Domácí kanonýr byl pak faulován v pokutovém území a nařízenou penaltu sám s přehledem proměnil. Hostující protesty byly marné.

„Velmi malý průměr obdržených ale i vstřelených branek v jarní části soutěže na straně Těšína dával tušit, že zápas bude o jedné, dvou brankách. Hráče jsme upozorňovali, že utkání může rozhodnout jakákoli drobná chyba," předeslal trenér fotbalistů z pod Radhoště Radúz Rek.

Obětavý a koncentrovaný výkon Frenštátských pak pokračoval také po návratu z kabin a v 62. minutě přišla, k radosti domácích příznivců, druhá branka. Po levé straně zatáhl míč dorostenec Janáč, jenž našel Bartoše a po jeho střele levačkou, lovil hostující brankář Klepek míč ze své sítě podruhé. To domácí strážce svatyně Pešák udržel čisté konto až do závěrečného hvizdu.

„Snažili jsme se vyhýbat zbytečným standardním situacím, ze kterých byli hosté nebezpečnější než ze hry. Utkání se navíc hrálo na docela podmáčeném terénu a bylo i díky tomu fyzicky velmi náročné. Disciplinovaný výkon v celém utkání nám ale zcela po zásluze nakonec přinesl dvougólovou výhru a potřebný bodový zisk," sdělil dále Rek.

SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. – FK ČESKÝ TĚŠÍN 2:0 (1:0)

Branky: 17. Klimpar z pen., 62. Bartoš. ŽK: Klimpar – Rac. Rozhodčí: Švec - Lukašík, Čuba. Diváci: 164.
Frenštát p. R.: Pešák - Plachký, Bednář, Vaverka, Marek - Kovář – Klimpar (88. Kaša), Janáč, Špaček, Fojtík – Bartoš. Trenér: Rek.