Úvodní akce patřila Frenštátu. K odraženému míči se dostal Čuport a nekompromisní dělovkou z hranice velkého vápna napnul síť v šibenici Mičíkovy brány 1:0. Jenže radost papírovému favoritovi příliš dlouho nevydržela. Snaživí hosté totiž udeřili v 6. minutě po rychlém brejku vedeném po pravé straně, na jehož konci stál Šlesinger 1:1.

Hosté zjistili, že se dá hrát s týmem z vyšší soutěže vyrovnaná partie, a začali zlobit. Neurovnaný fotbal poté na chvíli zbrzdily vášnivé debaty s rozhodčím a další šance už do poločasu, krom nastřeleného břevna v podání hostí, nepřišly.

Druhá půle vyšla lépe Brušperku. Frenštát sice srovnal skóre nastřelených břeven, ale branky padaly už jen do sítě Frenštátu. Až v 74. minutě totiž přečíslení Brušperku pečetil vedoucí brankou Koval, který tak zařídil obrat ve skóre. Definitivní pojistku si hosté vystavili v poslední minutě utkání. Centr zprava do vápna domácích ještě stačila obrana zblokovat, ale přestože se Frenštát domáhal odpískání ofsajdu, hrálo se dále a odražený míč se dostal do skrumáže těl, na jejímž konci stál Makúch 1:3.

Jiří Jurčík (Frenštát): Generálka splnila svůj účel v tom směru, že nám nyní nezbývá nic jiného než věřit, že po špatné generálce přijde dobrý start. Uvidíme, jak dopadneme příští sobotu v Rýmařově. Musíme bojovat o záchranu, v I. A třídě bychom hrát nemohli. Věřím i v to, že se urovná nálada a vztahy v kabině. Nicméně toto je věc, se kterou si budou muset poradit hráči sami. Já jim do toho zasahovat nemohu.

Leon Dostalík (Brušperk): Po tom, co jsme předváděli v přípravě, jsme s generálkou spokojeni. Sešli jsme se i v hojnějším počtu, a navíc se nakonec ukázalo, že máme své kvality, když jsme soupeře dokázali eliminovat. Určitě to bylo slušné utkání. Myslím, že jaro bude dobré.

SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm - SK Brušperk 1:3 (1:1)
Branky:
2. Čuport - 6. Šlesinger, 74. Koval, 90. J. Makúch

Frenštát p. R.: Pešák (60. Šimara) Čuport (46. Dobiáš), Uličný, Sládeček, Jurek Dobiáš (46. Dědík), Dorňák, Kaša, Matějka Bartoš, Klimpar (46. Navrátil). Trenér Jiří Jurčík
Brušperk:
Mičík Cigánek, Manďák, Vančo, J. Makúch Pindor, Ječmének, Havránek, Šlesinger (46. Demel) Galajda (65. Sítek), Koval. Trenér Leon Dostalík