FK KRNOV – SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 5:2 (2:0)

Už po prvním poločase zaostávali frenštátští fotbalisté o dvě branky. „Bylo to utkání, které už prakticky nic neřešilo, tak jsme chtěli doma ukázat hezkou hru. Frenštát také nepřijel bránit, ale ještě si na konci sezony pořádně zahrát," povídal kouč Krnova René Vojtěšek. A tři stovky platících diváků se v neděli v Krnově opravdu bavily. Domácí hráli ze začátku trochu zbrkle. „Posílali jsme zbytečně hodně pasů směrem dopředu, a ty postrádaly přesnost. Proto jsme hodně ztráceli balon," popisoval úvodní okamžiky domácí trenér. Po změně stran zvýšil, na podzim ještě jakubčovický, Schreier už na 3:0. Poté však přišla zápletka. Po hodině hry totiž využil Merta standardní situaci a snížil na 1:3. V pětašedesáté minutě přišel náhodný nákop frenštátského Bartoše až od autové čáry směrem na branku Krnova a k překvapení všech skončil balon za zády Petra – 2:3. „Oba naše góly byly v podstatě jedinými střelami na bránu. Čekal jsem, že to kluky zvedne, ale nestalo se tak. Obratem jsme do dvou minut dostali do rozložené obrany čtvrtý gól. Do zápasu se znovu dostal i mladý dorostenec Pazderka, tak ať nabere potřebné zkušenosti," vracel se k poslednímu duely sezony trenér Beskydu Artur Wojnarowský, který k mužstvu přišel těsně před startem jarní části. Ve Frenštátě tak musí litovat především promarněného podzimu, ve kterém nasbírali pouhých pět bodů. Jarních dvacet už pak na více než 15. místo nestačilo.

Branky: Schreier 2, Klement, Bartoníček, Pobucký – Merta, Bartoš. Diváci: 296.

Frenštát p. R.: Jakubík – Štika (62. Pazderka), P. Kaša, Sládeček, Jurek – Dorňák (15. Kalod), Kovář, Merta, Abík – Bartoš, Špiriak (70. Klimpar). Trenér: Artur Wojnarowský.

Zbylé výsledky: Petřkovice-Háj ve Slezsku 4:1, Frýdlant n. O.-Heřmanice 4:1, Polanka-Bohumín 2:4. Předehráno: Dětmarovice-D. Benešov 1:3, Slavkov-Fr.-Místek B 2:2, Vítkovice-Pustá Polom 2:1, Český TěšínHradec n. M. 4:0.

Tabulka