V prvních pětačtyřiceti minutách si dokázali vytvořit více vážnějších situací hosté, kteří svoji aktivitu korunovali ve 22. minutě, ve které nejprve Pešáka zachránilo břevno, ale míč následně dorazil do sítě pohotový Ristovský.

Vyrovnání měl pak na hlavě Klimpar, ale po centru velmi dobře hrajícího Střelce, vedle kterého hýřil aktivitou i na druhé straně hrající Gillar, nechal vyniknout brankáře Kotrlu. Beskyd se tak dočkal až ve 44. minutě, ve které nejlepší hráč na trávníku Střelec poslal před branku střílený centr, který si dětmarovický kapitán Hrtánek nešťastně srazil do vlastní branky.

Tým Bílovce na jaře, po čtyřech výhrách, premiérově nebodovali.
Bílovec na jaře poprvé padl. Nyní přivítá v derby Frenštát

„První poločas nebyl z naší strany optimální. Směrem dopředu jsme byli alibističtí. Soupeř, který hrozil rychlými brejky, měl více možností a my jsme si vypracovali snad jedinou vážnější šanci. Jinak to bylo spíše bojovné utkání a rozhodčí na obě strany pustil trošku volnější hru, ale dokázal to udržet po celý zápas. Hodně nás povzbudila šťastná vyrovnávací branka do šatny," zdůraznil frenštátský kapitán Radim Špaček, jenž prozradil, že hrající trenér Kobylík musel o přestávce zvýšit hlas.

Trenérská promluva však Beskydu pomohla a už v 50. minutě se domácí příznivci radovali z vedení. Špaček rozehrál roh na Kobylíka, jenž poslal nebezpečný centr do šestnáctky a odražený míč napálil z voleje do sítě Kovář. V poslední půl hodině začalo pod Radhoštěm vydatně foukat, domácí hráli navíc proti větru a Dětmarovice šly do očekávaného tlaku. Pevná defenziva Frenštátu už však soupeři nepovolila žádnou vyloženou šanci a mohla doma slavit důležité tři body.

Před čtrnácti dny byla situace Beskydu téměř kritická, protože tým dostal doma naloženo od Orlové (0:5) a na své soupeře před sebou vydatně ztrácel. Po dvou posledních vítězstvích je však rázem veseleji. „Pořád jsme ve složité situaci, ale dostali jsme se zpátky do hry. Nyní jedeme na derby do Bílovce, který beru jako jeden z nejfotbalovějších a nejtechničtějších týmů soutěže. Těšíme se tam a doufám, že prodloužíme bodovou sérii," přeje si před nedělním derby (16 h) kapitán Frenštátu pod Radhoštěm.

SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. – SK DĚTMAROVICE 2:1 (1:1)

Branky: 44. vlastní, 50. Kovář – 22. Ristovský. ŽK: Kobylík, Střelec – Zahatlan, Kurušta. Rozhodčí: Čecháček – Čuba, Šabacký. Diváci: 115.

SK Beskyd Frenštát p. R.: Pešák – Uličný (68. Plachký), Bednář, Kobylík, Vaverka – Křiva (33. Marek), Kovář, Špaček – Střelec, Klimpar, Gillar. Hrající trenér: Kobylík.

Fotbalisté Nového Jičína na jaře nadále vítězí a sází v průměru čtyři branky na zápas.
Novojičínskou palbu zažil i Jeseník