Dvěma góly řídil výhru Beskydu kanonýr Klimpar, jenž si zkraje sezonu drží obdivuhodnou normu dvou branek na zápas. Vítěznou trefu měl pak svědomí kapitán Špaček, jehož výstavní rána z voleje by mohla s klidem aspirovat na branku roku.

První poločas to byl domácí soubor trenéra Mury, který hýřil aktivitou a více se tlačil před branku soupeře. Největší nebezpečí znamenal zkušený forvard Tomáš Kazár. Někdejšímu hráči olomoucké Sigmy, který byl také na testech v belgickém Westerlo, však pevná frenštátská defenziva nepovolila skórovat. Bruntál měl v první půli vyloženou superšanci, když míč propadl až na malé vápno před Pešáka, před kterým číhali hned dva osamocení hráči domácích, kteří však zakončení totálně nezvládli.

„To byla opravdu vyložená šance. Bezbrankový poločas byl pro nás vlastně výhrou. První poločas jsme absolutně nezvládli. Soupeř byl lepší na míči a my jsme vůbec nezachytili nastolené tempo hry. Naštěstí ale domácí selhávali v koncovce nebo zasáhl Pešák. Prohrávali jsme taky drtivou většinu osobních soubojů a nešla nám kombinace," ohlédl se za prvním poločase šéf frenštátské lavičky Radúz Rek, jehož tým v první půli přežil několik nebezpečných standardek soupeře.

Pouze čtyři minuty po návratu z kabin pak stačily frenštátské gólové hrozbě Klimparovi, jenž zpoza šestnáctky skvěle zahrál přímý kop, kterým svůj tým poslal do vedení. Za deset minut ale bylo srovnáno, když Bruntál využil hostující ztrátě míče ve středu hřiště a z následného protiútoku vyrovnal na 1:1 Orság. „Obraz hry se ve druhé půli diametrálně změnil. Přestože domácí občas ještě zahrozili, tak tempo a ráz hry jsme určovali my," pochvaloval si změnu rytmu Rek. Fotbalisty z pod Radhoště ale naštěstí vyrovnávací trefa nezlomila a 75. minutě servíroval parádní fotbalový okamžik frenštátský špílmachr Špaček, jenž ze za hranicí velkého vápna opřel z voleje do míče a parádní ranou trefil šibenici Minarčíkovy klece.

„To byla opravdová nádhera," žasl nad vítězným zásahem Rek, jenž si poté mohl užívat euforii na frenštátské lavičce, kterou ještě v závěru umocnil svým druhým gólem Klimpar. „Tentokráte nás obdržená branka psychicky nezlomila a stále jsme byli aktivní. Snažili jsme se pak vedení udržet a spoléhali jsme na Klimparovy brejky," vzpomínal frenštátský lodivod, který ocenil parádní fotbalovou kulisu. „Hrálo se před nádhernou návštěvou a celý areál byl perfektní," ocenil bruntálské publikum notně spokojený Rek.
Bruntál si doma na úvod vyšlápl na Dětmarovice, ale nyní se musel klanit výtečnému výkonu Frenštátských.

„Nehráli jsme špatně, ale nedávali jsme šance, soupeř ano. Každý tým má svého střelce a ve Frenštátu je to Klimpar, který dává góly pravidelně. My zatím takového nemáme. Krajský přebor je hodně vyrovnaný. Nenajdete slabého soupeře a hrají tady zkušení fotbalisté. Budeme vyhrávat i prohrávat. Máme mladý, ale dobrý tým, takže se nemáme čeho bát. Samozřejmě prohra mě mrzí, ale ještě více mě snad mrzí tři zranění," nechal se slyšet zkušený kouč Bruntálu Antonín Mura.

FC SO BRUNTÁL - SK BESKYD FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM 1:3 (0:0)

Branky: 59. Orság - 49. a 89. Klimpar, 75. Špaček. ŽK: Mohyla, Raab, Orság – Špaček, Jurek. Rozhodčí: Čuba - Opěla, Ham. Diváci: 588.
Frenštát p. R.: Pešák – Marek, Bartoš, Bednář, Vaverka – Fojtík, Kovář, Špaček, Gillar (46. Jurek) – Plachký, Klimpar (90. Uličný (92. Štika)). Trenér: Rek.

NEPŘEHLÉDNĚTEVíkendová utkání se sestavami a hodnocením trenérů novojičínských zástupců v I. A třídě, sk. A (Jakubčovice) a I. A třídě, sk. B (Petřvald na Moravě, Veřovice, Libhošť) najdete vždy v tištěném vydání úterního týdeníku Region.