Jejich první vzájemný duel byl na konci října nedohrán kvůli silnému větru a tak si dali na sváteční pátek repete. Fotbalisté Bílovce však doma přenechali všechny body rivalovi z Frenštátu, který si pod Radhošť odvážel tři body po výhře 5:0.

„Tímhle definitivně vyvrcholila naše podzimní krize. K zápasu jsem měl k dispozici jen sedm hráčů a nebýt dorostenců, kteří přijeli přímo z dopoledního zápasu na HFK Olomouc, tak nevím, jak bychom to odehráli,“ kroutil hlavou bílovecký trenér Tomáš Černín, jemuž oproti předešlému utkání scházela navíc pětice opor v podobě kapitána Ronce, Pěly, Maliny, Seidlera a Silbera. „Tohle jsem ještě nezažil, aby nebylo pomalu s kým hrát,“ smutně konstatoval šéf bílovecké lavičky.

Domácí navíc nepomohl ani nástup do utkání, protože v 10. minutě už Frenštátští slavili vedení 2:0. Nejprve zužitkoval přihrávku Lošťáka Malý a poté těžil z práce Střelce Klimpar, jenž v první půli nastřelil i tyč. „Prvních pět minut jsme ale byli paradoxně všude pozdě. Hodně nám pak mohly první dva góly. Bylo vidět, že Bílovec nastoupil v oslabené sestavě, takže jsme měli více ze hry,“ uvedl kapitán Beskydu Radim Špaček.

ŠPAČEK: MUSÍME BÝT SPOKOJENÍ

Hostující družina hrajícího kouče Kobylíka pak zápas definitivně rozhodla hned zkraje druhého dějství. Nejprve se přesnou ranou zpoza šestnáctky prezentoval Malý a brzy po něm zvyšoval již na 4:0 Špaček, jenž dorážel střelu Klimpara. Frenštátský kanonýr pak ještě stvrdil výhru svého celku gólem na 5:0, když se jednalo o jeho čtrnáctý zásah v sezoně. 

„Bylo vidět, že kluci z dorostu mají zápas v nohách. Nemůžu říct, že by se nesnažili, protože to odbojovali, ale na v pohodě hrající Frenštát to nestačilo. Sám nevím, co teď bude. Musíme si sednout a něco s tím udělat, protože takhle pokračovat nemůžeme,“ má jasno Černín.

To ve Frenštátě, který naplno bodoval v posledních třech zápasech podzimu, prožijí zimu v klidu, protože 25 bodů týmu zajistilo 7. místo.

„Povedený závěr nás v tabulce posunul. Chtěli jsme být právě do sedmého místa, možná spíše okolo pátého, protože jsme posílili. Mrzí nás zápas v Břidličné, ze kterého nám chybí tři body. Ale celkově musíme být spokojení. Věřím, že kádr zůstane zachovaný a možná se ještě bude vedení snažit o to, aby dva, nebo tři hráči přišli, protože jsme závěr zase dohrávali s úzkým kádrem a vypomáhali nám dorostenci,“ poznamenal závěrem Radim Špaček s tím, že v průběhu podzimu už v mužstvu skončil mladý zadák Fárek.

 

FC BÍLOVEC – SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 0:5 (0:2)

Branky: 6. a 54. Malý, 10. a 67. Klimpar, 59. Špaček. Bez ŽK. Rozhodčí: Ochodek – Šabacký, Čuba. Diváci: 70.

Bílovec: Halamíček – Tomášek, Darda, Žídek, Dub – L. Černín, Kotrla – Socha, P. Moučka, Melecký – Kramoliš (52. Lazecký). Trenér: T. Černín.

 

Frenštát p. R.: Blabla – Marek, Vokáč, Bednář, Vaverka – Střelec (67. T. Novák), Kovář, Špaček, Lošťák – Malý (87. Kobylík) – Klimpar (68. Julínek). Hrající trenér: Kobylík.