Poslední Frenštát měl v první půli více možností ke skórování, ale šance Gillara ani několik nebezpečných standardních situací v síti domácího Hladkého neskončily. V poslední minutě úvodního dějství tak přišla pro Beskyd studená sprcha, když Dao dostal chvíli prostoru a prostřelil Pešáka.

„Naše situace je špatná, takže jsme chtěli bodovat. V prvním poločase jsme byli určitě lepší, ale bohužel jsme dostali gól do šatny, který nás trošku zmrazil. Při standardkách nám chyběla ještě větší agresivita a možná i trocha štěstí, protože to tam několikrát nebezpečně poletovalo, ale nebyli jsme schopni míč dorazit do branky," vzpomínal kapitán Frenštátu Radim Špaček.

Beskyd pak nezachytil úvod druhého poločasu, kdy rychlonohý Dao zakončil únik druhou trefou. Hosty pak ještě vrátil do hry zadák Uličný, jenž hlavičkou, po trestném kopu Kobylíka, snížil na 1:2, ale po hodině hry vedli domácí znovu o dvě branky, když pohlednou kombinaci, kdy Frenštátu zrovna chyběl ošetřovaný Vaverka, zakončoval Lampa. Frenštátští pak vrhli všechny síly do útoku, ale kontaktní gól nepřišel ani po šancích střídajících Bednáře a Klimpara, kteří po zraněních naskočili zpět do sestavy.

„Zápasu je škoda. Hodně nás ovlivnil gól do šatny, který byl zlomovým momentem utkání. Nyní nás čeká důležité utkání, které musíme zvládnout, tak abychom se dotáhli na týmy před námi. Doufám, že se dobře připravíme, a že budeme v plné síle," věří Špaček.

TJ HÁJ VE SLEZSKU – SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 3:1 (1:0)

Branky: 45. a 49. Dao, 63. Lampa – 52. Uličný. ŽK: Trupl, Vyležík, Eršil – Křiva, Střelec, Kovář. Rozhodčí: Lukašík – Dytková, Jurček. Diváci: 80.

SK Beskyd Frenštát p. R.: Pešák – Marek, Kobylík, Uličný, Vaverka – Křiva (73. Klimpar), Kovář, Špaček – Střelec (43. Plachký), Maruchnič (46. Bednář), Gillar (65. R. Kocián). Hrající trenér: Kobylík.

O utkáních novojičínských zástupců v I. A třídě (Jakubčovice, Libhošť, Petřvald na Moravě, Veřovice) se dočtete pravidelně v úterním tištěném vydání týdeníku Region.