Fotbalisté nováčka krajského přeboru z Frenštátu pod Radhoštěm splnili svůj předsezónní cíl, kterým bylo umístění do 10. místa. Rekův soubor sice v posledním utkání padl s Polankou, která přivítala Frenštátské ve svém azylu v tréninkovém centru Vítek v Ostravě-Hrabůvce, ale sezonu i tak zakončil na solidní deváté pozici.

Na výborně připravené trávníku potřebovala Polanka k definitivní jistotě záchrany uhrát alespoň bod a první poločas nabídl vyrovnanou partii. Když však hosté své šance zahodili, přišel v poslední minutě první půle trest. Brankář Pešák vyrazil centrovaný míč za hranici velkého vápna, kde už se nikým nebráněný Borgosz nemýlil.

„Obdržená a navíc naprosto zbytečná branka v posledních vteřinách poločasu se nepříjemně podepsala na psychice hráčů. Bohužel jsme neměli možnost střídání a oživení hry do druhého poločasu," uvědomoval si šéf frenštátské lavičky Radúz Rek.

Ve druhé části byla k vidění pětigólová přestřelka, kterou načal už ve 48. minutě Ševčík. Fotbalisté z pod Radhoště se dočkali až v 73. minutě, ve které se gólově prosadil Bednář, jenž se z pozice stopera vysunul pod frenštátské hroty a snížil na rozdíl jediné branky. Za pouhou minutu však vedla Polanka znovu o dva góly, když se trefil Švábík. Beskyd ale za zápasu ještě znovu udělal drama, když v 79. minutě prosadil kanonýr Klimpar.

Za dalších pět minut už ale domácí svěřenci Martina Repky vedli potřetí o dvě branky a znovu zásluhou Švábíka, jenž se po sezoně vrací do Klimkovic, a kterým svým druhým gólem upravil na konečných 4:2.

„V posledních dvou zápasech jsme se mohli opírat o bezchybnou defenzivu, ale nyní jsme směrem dozadu propadli. A přičtu-li k tomu bezzubou hru směrem dopředu, musí být výsledkem porážka. O radost v klubu se o tomto víkendu ale postarali naší dorostenci, kteří dokázali postoupit z krajského přeboru do divize, k čemuž bych jim touto cestou ještě jednou velice rád pogratuloval," ocenil sezonu frenštátských mladíků Rek.

FK SK POLANKA - SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 4:2 (1:0)

Branka: 74. a 84. Švábík, 45. Borgosz, 48. Ševčík - 73. Bednář, 79. Klimpar. ŽK: Borgosz. Rozhodčí: Mankovecký - Podleśny, Opěla. Diváci: 50.

Frenštát p. R.: Pešák – Plachký, Bednář, Vaverka, Kaša - Jurek, Kovář, Špaček, Fojtík - Bartoš (90. Uličný), Klimpar. Trenér: Rek.