SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. – FK BOHUMÍN 1:1 (0:1)

Jako první si upravoval střelecká mířidla domácí Bartoš, ale mezi tyče nemířil. Pak přišla zničehonic první branka utkání a hosté z nenápadné akce udeřili. Po křídle utekl Sittek, který našel před bránou Poštulku a ten rozvlnil síť za Šimarovými zády. Ve 20. minutě pronikl do šestnáctky hostí Dorňák, ale více než roh nevytěžil. Po půlhodině hry posílal do vápna výborný centr Čuport, bohužel pro domácí míč hlavy, jeho spoluhráčů nenašel. Ve 38. minutě fauloval frenštátský Čuport zezadu Opice a hlavní rozhodčí k údivu domácích fandů vytasil ihned červenou kartu. Zatímco Čuport mířil předčasně do sprch domácího stadionu, jeho spoluhráči měli blízko k vyrovnání. Aktivní Marek se prodral až do šestnáctky, kde našel Dorňáka, ten však mířil v těžké pozici vysoko nad. Hosté se mohli ve středu pole opřít o zkušeného Martina Opice, bývalého hráče například Boheminas, Jakubčovic, Karviné nebo litevského Kaunasu. Bohumín si do poločasu vypracoval už jen jednu šanci, kterou zhatil skvělým vyběhnutím domácí gólman Šimara.

Do druhé půle se domácí kapitán Sládeček posunul do zálohy a na stopera se zasunul Kalod. Jenže ke smůle domácích nevydržel domácí kapitán na hřišti dlouho. Pro svalové zranění musel v 52. minutě hřiště opustit. Kapitánskou pásku po něm převzal Petr Kaša. Vzápětí rozjel útočnou akci hostí Opic, ale Ciesarik zakončoval z úhlu nad branku. Poté se do šance řítil sám Opic, ale Šimara z domácí branky znovu výborně vyběhnul. Faul na Kaloda byl poté oceněn žlutou kartou a domácí hráč musel trávník opustit na nosítkách. Domácí tak museli podruhé vynuceně střídat, když zraněného Kaloda nahradil Kovář. V 60. minutě se hosté hnali v přečíslení na zteč domácí svatyně. Na pozorného Šimaru v domácí brance si však nepřišli. Hosté se do otevřené obrany domácích dostávali čím dál častěji a jejich další šanci zastavil výborným skluzem Petr Kaša. Dvacet minut před koncem zápasu byli domácí fotbalisté blízko vyrovnání. Bartoš přiťukl míč Klimparovi, ten však v dobré pozici z voleje netrefi l branku. Domácí svěřenci Dalibora Prikazského zle zatápěli Bohumínu i v deseti lidech a zaslouženého vyrovnání se dočkali deset minut před koncem. To hostující gólman Goj chytil míč do rukou mimo pokutové území, inkasoval žlutou kartu a domácí měli možnost zahrávat přímý kop. Dorňák přihrál Kovářovi, který vystřelil a míč se po sérii odrazů dostal až k Radomíru Kašovi, který k radosti domácích fanoušků pohotově doklepl míč do sítě. Když Bohumín nevyužil ani poslední ze svých brejků, mohli rozhodnout utkání ve svůj prospěch domácí. Jenže střely Bartoše ani Klimpara v síti neskončily. Závěrečný roh domácích už skóre také nezměnil, takže se oba týmy rozešly smírně 1:1.

Hodnocení utkání:

Trenér Frenštátu Dalibor Prikazský: „Myslím si, že jsme byli důstojným soupeřem Bohumína. e druhém poločase, i když jsme skoro hodinu hráli v deseti, tak jsme měli více šancí a chlapce musím za tento výkon pochválit. My máme jeden velký problém, a to ten, že neumíme dát gól. To musíme zlepšit, já jsem u mužstva asi dva týdny a myslím si, že dneska fanoušci viděli, že fotbal se dá hrát jednoduše, rychle a pro oko diváka. S bodem jsme nakonec spokojení a musíme nadále sbírat bod po bodu."

Trenér Bohumína Marek Poštulka: „Těžko se mi utkání hodnotí. Hráli jsme proti deseti, a to prostě musíme zvládnout daleko lépe, ale tam prostě nebylo z naší strany vůbec nic, hlavně druhý poločas. Kdybychom proměnili nějaký ten brejk, tak by to asi rozhodlo, ale řešili jsme je opravdu hrozně špatně. Takže jsme hrubě nespokojení."

Branky: 79. R. Kaša – 9. P. Poštulka,

ŽK: Kalod, Putorík, P. Kaša, Dorňák – Opic, Gábor, Goj, Ciesarik, ČK: 38. Čuport (F), diváci: 130, rozhodčí: Šimek – Picmaus, Čuba.

Frenštát p. R. : Šimara – R. Kaša, P. Kaša, Sládeček (52. Dobiáš), Putorík (66. Klimpar) – Marek, Štika, Dorňák, Čuport – Bartoš, Kalod (58. Kovář). Trenér: Dalibor Prikazský.

Krajský přebor

DALIBOR TOBOLA