„Uvidíme, co udělá počasí, ale v Orlové mají i umělku, takže hrát by se nejspíše mělo,“ sdělil kapitán frenštátského Beskydu Radim Špaček, jenž nadále zůstává hrajícím asistentem trenéra. 

Fotbalisty z pod Radhoště v zimě opustil hlavní trenér David Kobylík. Někdejší mládežnický reprezentant, jenž hrával v Německu, Francii či Polsku, se vrátil zpátky na Olomoucko, když nově povede Kralice na Hané.

Kromě hrajícího trenéra Kobylíka odešli i Lošťák či kmenový hráč Baníku Ostrava Malý.

Výraznou změnu pak hlásí frenštátská útočná linie, ve které už nebude pálit ostrými stabilní kanonýr Beskydu Pavel Klimpar, jenž bude nově oblékat dres třetiligového Valašského Meziříčí. Z klubu rovněž odešel i zkušený manažer František Mikulenka.

„Nebudeme si nic nalhávat. Kádr se totiž oslabil a to hlavně co se týče ofenzivy. Co nejdříve tak budeme chtít uhrát body k záchraně. Rovněž chceme předvádět atraktivní fotbal a hlavně v domácích zápasech chceme bavit diváky. Rádi bychom se vešli do desátého místa,“ vyjádřil se k ambicím Frenštátu kapitán Špaček.

CO UKÁŽE „SVĚTOBĚŽNÍK“ MIČKAL?

Frenštátské lavičce nyní bude nově šéfovat Milan Náměstek. Třiačtyřicetiletý trenér naposledy vedl Rožnov pod Radhoštěm v krajském přeboru Zlínského kraje, kde začátkem října po domácí porážce s Chropyní rezignoval.

Zcela novou tváří je pak mladík Bartoň, jenž působil na podzim v Libhošti a ze sousedních Bordovic se pak vrátil Gillar.

Zajímavou posilu pak Beskyd získal v Jakubu Mičkalovi, který má bohaté zkušenosti z vyšších soutěží, a jenž 15. března oslavil 34. narozeniny.

Rožnovský odchovanec totiž prošel například tehdejším Synotem, poté působil i v Jablonci, kde získal jeden ligový start a nastupoval i za střížkovskou Bohemku.

Aktuální sezonu začal ve Vyšehořovicích, které hrají I. A třídu Středočeského kraje, ale v zimě se vrátil na rodné Valašsko. V jednání je pak ještě příchod Martina Kapsy z Kopřivnice, jenž je však po zranění.

Do brankoviště pak hlásí návrat Pešák, jenž podzim vinou zranění promarodil. V současnosti tak mají ve Frenštátě brankářskou trojici Blabla, Pešák, Nezhoda. „Momentálně se to řeší, ale jeden brankáře velmi pravděpodobně někde odejde,“ uvedl dále kapitán Beskydu.

Tým nového trenéra Náměstka odehrál čtyři přípravná utkání, když remizoval s devatenáctkou Frýdku-Místku 2:2, podlehl Horní Bečvě 2:3 a v nejvydařenějším duelu prohrál s divizními Petrovicemi 1:2 gólem z poslední minuty.

V závěrečné generálce pak Frenštátští remizovali na novojičínské umělce s Fulnekem 2:2.

„Nový trenér přinesl nějaké nové věci, které se snažíme zakomponovat. Jdeme do toho sice s úzkým kádrem, ale věřím, že se porveme o co nejlepší umístění. Nový trenér chce do týmu zabudovat i mladé kluky, takže se budeme snažit využívat i dorostence,“ uzavřel hrající asistent trenéra Radim Špaček.

Premiérové domácí jarní utkání pak čeká Beskyd v neděli 25. března od 15 hodin, kdy pod Radhoštěm dorazí Český Těšín.

Podzimní bilance:
7. místo – 16 zápasů – 8 výher – 1 remíza – 7 porážek – skóre 44:31 – 25 bodů

Změny v týmu:Přišli: Jakub Mičkal (Vyšehořovice), Radek Gillar (Bordovice), Martin Bartoň (Libhošť).Odešli: David Kobylík, David Lošťák (oba Kralice na Hané), Jakub Malý (Mohelnice), Pavel Klimpar (Valašské Meziříčí).

Pozemky pod můstky se městu Frenštát pod Radhoštěm nepodařilo ve veřejné dražbě získat.
Kraj dal peníze na pozemky, vítěz dražby protestuje