Beskyd, v jehož základní sestavě nastoupil i dorostence Mičulka, inkasoval hned zkraje zápasu, kdy se do šibenice trefil Ristovský a Blabla byl bez šance. 

„Bohužel jsme znovu nastoupili v okleštěné sestavě, ale v prvním poločase to byl z naší strany solidní výkon. Soupeř byl lepší, ale nijak nás neválcoval a hrálo se spíše mezi šestnáctkami,“ vzpomínal frenštátský hrající asistent trenéra Radim Špaček.

Hostující výběr trenéra Náměstka, jenž už mohl po zranění nasadit stopera Bednáře, pak přibrzdila situace zkraje druhé části, kdy se po souboji Jurka pískal pokutový kop, po kterém Dětmarovice přidaly důležitou druhou trefu. Zanedlouho pak zvyšoval Slovák Tomáš již na 3:0 a vývoji utkání bylo definitivně jasno. 

„Druhá branka domácí uklidnila. My jsme se nedostávali do vyložených šancí a Dětmarovice vyhrály zaslouženě,“ konstatoval frenštátský kapitán.

Beskyd se nyní soustředí na dva domácí duely za sebou, když už ve středu přivítá od 17.30 v dohrávce Český Těšín a v neděli pak v 17.00 vyzve Polanku. 

„Věřím, že už budeme kompletní, ale kromě Mičkala, jenž už má asi po sezoně. Chtěli bychom vyhrát už s Českým Těšínem, se kterým to bude zápas o šest bodů, tak ať už můžeme být ve větším klidu. Snad už konečně uhrajeme první jarní domácí body,“ přeje si Špaček.

SK DĚTMAROVICE – SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 3:0 (1:0)

Branky: 4. Ristovský, 48. Škuta z pen., 53. Tomáš. Rozhodčí: Ochodek – Švec, Opěla. ŽK: Střelec, Špaček, Jurek. Diváci: 120.


Frenštát p. R.: Blabla – Plachký, Bednář, Vokáč (67. Hajník), Vaverka – Střelec, Kovář, Špaček, Jurek – Bartoň (62. Julínek) – Mičulka. Trenér: Náměstek. 

Po slavnostním zahájení mistrovství světa veteránů v in-line hokeji porazila Česká republika Velkou Británii 10:2.
V Novém Jičíně odstartoval světový šampionát! Češi na úvod nadělovali