Frenštátští, které nyní čeká nedělní domácí duel (15.00) proti vedoucím Dětmarovicím, museli do Břidličné cestovat v sobotu už časně ráno, protože výkop byl naplánován na netradiční čas 11.30. „Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého, protože soupeř ze spodních pater se chce vždycky vytáhnout na soupeře z popředí.

Navíc Břidličná nemá takový mančaft, aby musela být poslední,“ vyjádřil se kapitán Frenštátu Radim Špaček, jehož tým měl v první půli navrch a ve 45. minutě mohl jít do vedení, když střelu Malého Zifčák vyrazil k Lošťákovi, jenž však netrefil odkrytou část branky.

BÍLOVCI (v červeném) patří po deseti odehraných zápasech až 12. příčka.
Bílovec pomohl srazit i Zbyněk Pospěch

V 59. minutě pak rozjel gólové hody Klimpar, jenž využil vybídnutí od Malého a sólový únik zakončil vedoucí brankou. Za sedm minut však bylo srovnáno, když zaváhání hostující defenzivy, ve které scházel stoper Bednář, využil Kučera. Frenštátský kanonýr však v 69. minutě znovu poslal hosty do vedení, když tentokrát těžil z přihrávky Střelce. Ani domácí forvard Kučera však nechtěl zůstat pozadu a v 77. minutě vyrovnal na 2:2.

Když se duel blížil k remíze, tak se znovu připomněl Kučera, jenž využil špatné malé domů od Marka. V 88. minutě nabídkou nepohrdl, zkompletoval hattrick a rozhodl tak o skalpu Beskydu. V závěru byl ještě blízko vyrovnání Střelec, ale toho parádní zákrokem vychytal Zifáčk.

„Dvakrát jsme vedli a nakonec nemáme ani bod. Ještě o přestávce jsme upozorňovali na Kučeru, který sice v prvním poločase nevypadal v top formě, ale když se dostane do šance, tak se většinou nemýlí. Bohužel se tak stalo. V závěru jsme to ještě chtěli zlomit na svoji stranu, ale bohužel jsme po chybě potřetí inkasovali. Je to obrovské zklamání, protože jsme na tom herně nebyli nejhůře. Špatnou obrannou činností celého mužstva jsme ale soupeři výhru doslova nabídli,“ smutnil zkušený středopolař.

TJ BŘIDLIČNÁ – SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 3:2 (0:0)

Branky: 66., 77. a 88. Kučera – 59. a 69. Klimpar. ŽK: Dvořák, Kučera, Cudrák – Jurek. Rozhodčí: Tomšík – Šimeček, T. Lakomý. Diváci: 65.

SK Beskyd Frenštát p. R.: Blabla – Plachký, Vokáč, Vaverka (78. Jurek), Marek – Střelec, Kovář, Špaček, Lošťák (55. Kobylík) – Malý – Klimpar. Hrající trenér: Kobylík.

FOTBALISTÉ Nového Jičína (v červeném) hostí v sobotu od 15 hodin rozjetého lídra z Havířova. 
FK Nový Jičín opět remizoval a v sobotu přivítá vedoucí Havířov