ZELENÝ PAŽIT I. B třída, sk. D

TJ TATRAN JAKUBČOVICE – TJ SOKOL KATEŘINICE 5:2 (1:1)

Program dohrávek:Pondělí 17. listopadu, 14.00
Odry - Vlčovice
Libhošť - Jeseník n. O.
(kluby se na náhradním termínu nedohodly, rozhodne Sportovně-technická komise MSKFS).

 Jakubčovický Tatran měl od úvodních minut více ze hry. K šancím se sice dostali také hosté, ale Kocourek nebo Jiří Kuchař st. své příležitosti nevyužili. Skóre otevřel krátce po úvodní čtvrthodině Ďurica, jenž vyskočil nejvýše na přesně zahraný rohový kop Billa. Do šaten se však šlo za vyrovnaného stavu.

Domácí nepovedenou malou domů, které ještě napomohla kaluž, uklidil do branky David Richter.

„Chtěli jsme naplno bodovat, a neztratit tak kontakt se Starým Jičínem. Počasí nahrávalo soupeři, protože před utkáním vydatně pršelo a na hřišti byly i kaluže. Naší kombinační hře to tak činilo nemalé problémy. V první půli jsme byli více na míči, ale hosty držel, někdy i se štěstím, brankář," komentoval dění v úvodním dějství trenér Jakubčovic Alois Tomeček.

O první rozruch po změně stran se postaral domácí obránce Sommer, jehož hosté zastavili v pokutovém území až za cenu faulu. Míč si na penaltový puntík postavil Bill, jenž úspěšným zásahem poslal Jakubčovice do vedení 2:1. Divoko bylo kolem 70. minuty, kdy diváci viděli celkem tři branky. Nejprve se povedenou ranou z pětadvaceti metrů prezentoval nejlepší hráč hostů na hřišti Lukáš Richter, proti jehož výstavní trefě byl Buček bez šance.

Z vyrovnání se však hosté radovali pouze minutu. To odcentroval Sommer a Ďurica byl přesnou hlavičkou znovu neomylný. Hosty pak za další dvě minuty definitivně dorazil Bill, jenž zužitkoval přihrávku aktivního Sommera a přesnou ranou upravil skóre na 4:2. Poslední slovo měl pak v závěru znovu Bill, jenž udělal kličku i brankáři a zkompletoval hattrick. Jakubčovice vstřelily na podzim 31 branek a hned o 21 z nich se postaralo útočné duo Ďurica (11), Bill (10).

„Do druhé půle jsme šli s tím, že musíme být více agresivní a hlavně efektivní v šestnáctce. Musím své chlapce za podzimní část pochválit. Musím začít výtečným brankářem, výbornými třemi obránci a záložníci pak byli motorem celého mužstva. Co se týče útočníků, tak za ně hovoří vstřelené góly. Ztratili jsme pouze ve třech případech, ale hlavně nás mrzí ztracené derby se Spálovem," hodnotil podzimní část sezony jakubčovický lodivod a s úsměvem dodal: „Čeká nás bouřlivá zima, protože budeme makat."

Malý končí v Kateřinicích Kateřiničtí tak po výtečném startu do sezony zakončili podzim se 14 body. V posledních osmi utkáních uhráli pouze dva body za remízy se Suchdolem a Tichou. „Opakovaly se předchozí zápasy, kdy jsme se s torzem, se kterým jsme přijeli, snažili být domácím důstojným soupeřem. Začátek byl z naší strany dobrý, ale pak se projevila kvalita domácího kádru. V poločase jsme si řekli, že minimálně na bod máme, ale druhý poločas rozhodly naše hrubé chyby jednotlivců. Všichni bojovali, makali, ale chyby nás stály body. Od čtvrtého gólu bylo po nás. Kluci začali diskutovat s rozhodčím, nevěnovali se hře a hledali chyby všude jinde, než u sebe," řekl po utkání trenér Kateřinic Tomáš Malý, pro něhož to byl poslední duel na kateřinické lavičce. „Po dvou a půl sezonách končím. Kluci se se mnou pěkně rozloučili. Byl jsem překvapen a dostal jsem i dres s podpisy hráčů. Dva a půl roku mi dalo dost, ale pro mužstvo je nyní třeba nový impuls," dodal Malý.

Branky: 56. z pen., 70. a 88. Bill, 17. a 68. Ďurica – 38. D. Richter, 66. L. Richter. Rozhodčí: Poledník – Žurovec, J. Mudra.

Jakubčovice: Buček – Pavelka, Dvořák, Sommer – Šaran (46. Hnila), Vavroš, Šťastný, Molnár – Schreier – Ďurica, Bill (89. Pecka). Trenér: Alois Tomeček.

Kateřinice: Rubina – Brus, J. Richter, Obsadný, L. Richter – Kocourek (46. Jiří Kuchař ml.), Šinágl (63. Marsina), T. Bittala, Jiří Kuchař st. – D. Lys, D. Richter (74. Müller). Trenér: Tomáš Malý.

HVĚZDY KOLA ***RADIM BILL (Jakubčovice)
Povedený návrat do sestavy zažil v podzimní derniéře forvard Tomečkovy družiny. Letní posila nejprve asistovala u vedoucí trefy dalšího ostrostřelce Jakubčovic Ďurici, po změně stran proměnila penaltu a následnými dvěma góly dokonala hattrick.
**MICHAEL TUROŇ (Bordovice) Po třech porážkách potřebovali Pítrovi svěřenci opět bodovat. Proti čtvrté Kopřivnice stačila Bordovicím jediná branka Rajnocha, a to i díky tomu, že nejlepší podzimní výkon podal brankář „Bordo", jenž na podzim nechyběl v sestavě ani minutu a třetím čistým kontem v sezoně nedovolil hostům skórovat.
*ZDENĚK SOMMER (Jakubčovice) Jakubčovický zadák si velmi dobře stíhá plnit nejen obranné povinnosti, ale rád také větrá defenzivu soupeře. Proti Kateřinicím byl obránce druhého celku tabulky, jako už poněkolikáté na podzim, opět vidět a kromě dvou gólových přihrávek ještě kopal Tatran pokutový kop po zcela jasném faulu na jeho osobu za stavu 1:1. 

ČÍSLO KOLA 1Poslední podzimní kolo soutěže nabídlo sázkařskou terminologií samé „jedničky". Na domácím trávníku se z výher radovaly týmy Jakubčovic, Bordovic, Starého Jičína, Tiché a Kozlovic.
Zbylá dvě utkání byla odložena.

TJ SOKOL BORDOVICE – FC KOPŘIVNICE 1:0 (1:0)

Rozbahněné hřiště v Bordovicích nenabídlo pohledný fotbal, a kombinační hra tak byla oběma celkům značně snížena. Na branku, která byla v utkání nakonec jediná, se nečekalo dlouho. Už v 2. minutě sice kopřivnický Beňo první pokus domácích vyrazil, ale vyražený míč se dostal k nekrytému Rajnochovi, který ho neomylně poslal do sítě. Navýšit vedení Bordovic mohl po akci Židka Heieke, ale hosté podruhé neinkasovali. Poté mohl vyrovnat Fendrich, který v minulém kole dvěma góly pomohl zničit Starý Jičín, ale brankář Turoň svůj celek podržel.

Stejně si vedl také ve dvou případech kopřivnický Březina. Po změně stran měli častěji míč na kopačkách hráči Svobodova celku a v 50. minutě mohl ve stoprocentní šanci srovnat Střelec, ale o slovo se znovu přihlásil výtečně chytající Turoň. O čtyři minuty později spálil svou šanci opět po přihrávce Židka Hieke. Kopřivnickým pak chyběl klid v zakončení a o šanci k vyrovnání se připravovali také sami.

V 83. minutě pak domácím pomohlo i štěstí, když jeden z jejich hráčů vyhlavičkoval míč z hranice brankové čáry.

„Další domácí výhra se rodila těžce a devadesát minut hráči oddřeli. Odměnou nám jsou tři cenné body do vyrovnané tabulky. Herní stránka zápasu odpovídala těžkému terénu. Naši hráči se s tím vyrovnali lépe a všichni do jednoho podali, vzhledem k podmínkám, slušný výkon," hodnotil utkání spokojený kouč Bordovic Jan Pítr, jenž vyzvedl výkon Rašky, Geryka a Turoně. Kopřivničtí tak po minulém skalpu lídra zůstali bez bodu. „Nepředvedli jsme špatný výkon, ale vyhořeli jsme v útočné fázi. Bez vstřelené branky se samozřejmě vyhrát nedá. Kluci sice bojovali, ale špatně řešili gólové situace a nebyli schopni skórovat," zoufal si kouč Kopřivnice Milan Svoboda.

Branka: 2. Rajnoch. Rozhodčí: Bartek – Plevza, Tvardek.

Bordovice: Turoň – Kaša, Geryk, Kovařík, Vaněk – Rajnoch, Petr, Raška, Nárožný – Hieke (83. Enčev), Židek (74. Klos). Trenér: Jan Pítr.

Kopřivnice: Beňo – M. Makový (67. Hruška), Kučera, Petráš, T. Makový (75. Hradečný) – Kramoliš, Mička, Březina, Štěpán (67. Křížek) – Fendrich, Hanzelka (46. Střelec). Trenér: Milan Svoboda.

TJ SOKOL STARÝ JIČÍN – TJ SOKOL SPÁLOV 3:1 (2:0)

Branky: 25. Jurajda, 32. Bartoň, 58. Škrla – 67. T. Chuděj z pen. Rozhodčí: J. Vrána – Bartoš, Mikšík. Diváci: 200.

Starý Jičín: V. Janyška – Jurajda, Šrom, M. Vahalík, Podešva – Hanzelka (75. Pořický), P. Vahalík, Kotešovec (70. Herman), Barvenčík (90. P. Janovský) – Bartoň, Škrla (81. P. Janyška). Trenér: Tomáš Vyhlídal.

Spálov: Mališ – Sosnovec, Klevar, Sucháček, V. Maršálek – Král, P. Pop, Baláž (70. M. Anděl I), Zálešák (46. K. Pop) – Šíma, T. Chuděj. Trenér: Vojtěch Bušina.

TJ SOKOL TICHÁ – TJ LOKOMOTIVA SUCHDOL N. O. 2:1 (0:0)

Branky: 58. Zdarsa, 89. Suchomel – 62. Meihack. Rozhodčí: Machala – Karch, Suszka.

Tichá: Pikulík – Štěpják, Petřík, Bartoň (89. Vrána), R. Švrček – Suchomel, Humpolec (77. Piskoř), Fojtík, Zdarsa (71. M. Tománek) – O. Švrček, Houšťava (90. Vaněk). Trenér: Petr Koblovský.

Suchdol: Sehnalík – J. Vandlík, Hanzlík, Tvarůžek, Randýsek – Voda, Masnica, J. Rek, Trojan (83. Svoboda) – Zuzaňák (70. Nezmeškal) – Meihack. Hrající trenér: Luděk Hanzlík.

FC KOZLOVICE – TJ JISTEBNÍK 2:1 (1:1)

Branky: A. Fojtík, M. Krpec z pen. – P. Mohyla. Rozhodčí: Fabián – Hrubý.

Kozlovice: Chlebek – Piskoř, Prudký, Hruška, Žáček – J. Fojtík (81. Brzezina), Zeman, A. Fojtík, M. Bednář, Najdek (52. Kocián) – M. Krpec. Trenéři: Radomír Chýlek a Jakub Harabiš.

Jistebník: Nykš – M. Tyleček, Lebica, Kušnír, Nesvadba – P. Mohyla, Z. Kadlčák (Novobilský), Šamaj, Rašek – Pasker (J. Štandl), P. Štandl (Andrys). Trenér: Richard Štros.

Utkání TJ ODRY – FC VLČOVICE-MNIŠÍ a FC LIBHOŠŤ – TJ SLAVOJ JESENÍK N. O. byla pro nezpůsobilý terén odložena.

Více se dočtete v tištěném vydání Novojičínského deníku a v jeho příloze Region.