Pětatřicetiletý mistr Evropy do 21 let z roku 2002 a bývalý hráč Štrasburku či Bielefeldu se pod Radhošť přesunul z Hněvotína, kde na podzim hrával krajský přebor Olomouckého kraje i se svým bratrem Petrem.

„Podařilo se nám ho domluvit za přičinění funkcionáře Františka Mikulenky, jenž se zapojil do práce v klubu. David měl původně přijít jen jako hráč, ale nakonec z toho vzešlo, že bude hrajícím trenérem," vysvětloval frenštátský kapitán Radim Špaček, jenž bude Kobylíkovým asistentem.

Známé fotbalové jméno by mělo do Frenštátu jezdit na jeden trénink v týdnu, zbylé dva bude mít na povel právě zkušený středopolař. Při své premiéře ve frenštátském dresu si však Kobylík, jenž nastoupil na stoperu, na placu příliš dlouho nepobyl, neboť musel pro zranění vystřídat už v 17. minutě.

Dalšími novici Beskydu jsou pak Šimon Křiva z nedalekého Frýdlantu nad Ostravicí a talentovaný Pavel Střelec z Kopřivnice. „Jsme rádi, že se nám podařilo kádr alespoň trošku doplnit. Taky bychom rádi navázali bližší spolupráci s naším divizním dorostem," doplnil Špaček, jehož však trápí zranění Klimpara a Bednáře.

Frenštát, který v zimě opustilo trio Bartoš (Polanka), Jurek (Chválkovice) a Blažek (Tichá-v jednání), sehrál s posíleným bruntálským výběrem trenéra Mury vyrovnanou partii. Za bezbrankového stavu nebyla domácím uznána, po sporném verdiktu, trefa Vaverky, jenž zblízka uklidil míč do sítě.

Na úvodní trefu se tak nakonec čekalo až do 38. minuty a k nelibosti domácích příznivců padla za záda frenštátského Pešáka, jehož překonal hostující kapitán Krajčovič, jenž po standardní situaci usměrnil hlavou míč přesně k tyči.

Beskydu však vyšel nástup do druhého dějství, o což se postaral parádní trefou téměř z pětadvaceti metrů Vaverka, jenž přeloboval Minarčíka a srovnal na 1:1. Bruntál poté udeřil dvacet minut před koncem, kdy se zmocnil míče a po brejkové situaci se štěstím skóroval Ostrák.

Velikou možnost na vyrovnání měl pak v závěru Střelec, kterého našel nestárnoucí Maruchnič, jenž přišel do hry na poslední čtvrthodinu, a který si pohrál s jedním ze soupeřů, ale frenštátské posile zakončení nevyšlo. Hosté pak přečkali i závěrečné nákopy a následné závary a na cestu domů si tak přibalili cenné tři body.

„V prvním poločase jsme soupeře nepouštěli do vážných šancí, ale bohužel jsme dostali gól ze standardky, které měli hosté hodně nebezpečné. Do druhé půle jsme šli s tím, že není nic ztraceno a brzo se nám podařilo vyrovnat. Škoda, že jsme alespoň nevyrovnali, protože to byl spíše remízový zápas," řekl po smolné porážce Špaček.

Frenštát se nyní porve o body u sedmého Háje ve Slezsku, kde hraje v sobotu v 15 hodin.

SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. – SO BRUNTÁL 1:2 (0:1)
Branky: 46. Vaverka – 38. Krajčovič, 68. Ostrák. ŽK: Vaverka – Blažek. Rozhodčí: Potiorek – Vranay, Opěla. Diváci: 171.

SK Beskyd Frenštát p. R.: Pešák – Štika (79. R. Kocián), Kobylík (17. Vaverka), Uličný (77. Balcárek), Gillar (74. Maruchnič) – Křiva, Kovář, Špaček – Plachký, Střelec, Marek. Hrající trenér: Kobylík.